România "are interese mari în continuarea parcursului pro-european al R.Moldova"

Europarlamentarul PSD, Victor Boştinaru, a declarat, pentru Radio România Actualități, că țara noastră are interese foarte mari în stabilitatea şi continuarea parcursului pro-european al Republicii Moldova.

Adăugat: 24 Februarie 2019
Ultima actualizare:24 Februarie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Victor Boștinaru, europarlamentar
trimite pe mail

România are interese foarte mari în stabilitatea şi continuarea parcursului pro-european al Republicii Moldova.

Declaraţia a fost făcută cu puţin timp în urmă la Radio România Actualităţi, de europarlamentarul PSD Victor Boştinaru.

Victor Boştinaru: Ar trebui ca Republica Moldova să îşi garanteze continuare orientării proeuropene, să garanteze stabilitatea guvernării, ceea ce s-a întâmplat în ultimii trei ani de zile, o premieră pentru ultimii ani buni în această ţară, şi, nu în ultimul rând, să garanteze o poziţie de cooperare instituţionalizată cu Uniunea Europeană, ţinând cont de faptul că locaţia Republicii Moldova este o locaţie periculoasă. Este locul unde se vede confruntarea geo-strategică dintre Est şi Vest. Or, din aceste perspective, da, România are interese foarte mari legitime în stabilitatea, integritatea teritorială şi continuarea orientării proeuropene a Republicii Moldova, aşa cum România are interesul să continue să sprijine cu toate resursele sale evoluţiile Republicii Moldova.

Este imposibil de realizat o majoritate politică după scrutinul din Republica Moldova, estimează senatorul PNL Viorel Badea, la Radio România Actualităţi.

El s-a referit şi la faptul că este permisă campania electorală în Republica Modova în ziua alegerilor.
 

Viorel Badea: Mă gândesc la decizia pe care a luat-o Curtea Supremă de Justiţie atunci când a fost de acord cu anularea victoriei lui Andrei Năstase, primarul Chişinăului, pentru nişte opinii care nu făceau altceva decât să îndemne la prezenţă la vot, nicidecum pentru campanie electorală în ziua votului. Asta ne arată foarte clar că se lucrează cu dublă măsură, ne arată că Republica Moldova devine cu adevărat un stat eşuat, unde regulile se fac pe genunchi, de la un minunt la celălalt. Deci, chestiunea este extrem de gravă, aşa cum gravă a fost şi nesocotirea opiniilor Comisiei de la Veneţia în ceea ce priveşte modul de organizare a alegerilor în Republica Moldova. Practic, cei care coordonează acum viaţa politică din Republica Moldova nu fac altceva decât să îşi urmeze o agendă proprie, strâns conectată cu agenda Moscovei. Şi ceea ce este cel mai grav, noi avem în Republica Moldova sute de mii de cetăţeni români, de soarta cărora bineînţeles că ne pasă, şi eu consider că Guvernul de la Bucureşti nu va trebui să stea nepăsător la agresiunile electorale pe care le săvârşeşte actualul Guvern de la Chişinău.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Februarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza