România are asigurat stocul de vaccin antirujeolic până la sfârşitul anului

Ministrul Florian Bodog a solicitat OMS să repartizeze vaccin antirujeolic în România şi a primit un răspuns favorbail, astfel încât să fie asigurat necesarul de vaccin pentru tot acest an.

Adăugat: 19 Mai 2017
Ultima actualizare:19 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Florian Bodog, ministrul Sănătăţii
trimite pe mail

România are asigurat stocul de vaccin antirujeolic până la sfârşitul anului, spune ministrul sănătăţii, Florian Bodog.

Aflat astăzi în vizită la mai multe spitale din judeţul Neamţ şi Suceava, el a precizat că au ajuns deja în ţară o parte din cele 109.000 de doze destinate Direcţiilor de sănătate publică.

Florian Bodog a mai spus că a solicitat OMS să repartizeze vaccin antirujeolic în România şi a primit un răspuns favorbail, astfel încât să fie asigurat necesarul de vaccin pentru tot acest an.

Ministrul sănătăţii face apel la părinţi să îşi vaccineze copiii. 

"Noi avem o epidemie la momentul de faţă pe care am importat-o şi noi şi pe care la rândul nostru putem şi noi să o exportăm. Aşa cum ştiţi, epidemia nu are graniţe, oamenii se pot îmbolnăvi dacă nu sunt vaccinaţi. Şi ăsta este motivul pentru care mesajul meu către părinţi este: dacă vă iubiţi copiii, vaccinaţi-i, pentru că imunitatea este cel ma bun dar pe care putem să îl dăm copiilor noştri", a spus Florian Bodog 

Florian Bodog a mai spus că speră ca într-o lună să aibă un proiect de reactivare a Institutului Cantacuzino, unul dintre marii producători de vaccinuri din lume, care are însă în prezent activitatea oprită.

Şi preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat îngrijorat de actuala epidemie de rujeolă.

În opinia şefului statului, este nevoie de prevenţie, printr-o vaccinare sistematică obligatorie, eficientă şi bine organizată de Ministerul Sănătăţii.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
19 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza