România are acordul Comisiei Europene pentru amânarea liberalizării prețului la gaze

Comisia Europeană și-a dat acordul scris pentru amânarea liberalizării prețului la gaze naturale. Guvernul va da o ordonanță de urgență în acest sens.

Adăugat: 26 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:26 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru energie
trimite pe mail

Ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, a anunţat astăzi că a obţinut acordul Comisiei Europene pentru amânarea liberalizarii preţurilor la gazele utilizate pentru producerea energiei termice furnizate populaţiei.

El a mai precizat că săptămâna viitoare Executivul va întocmi în acest sens o ordonanţă de urgenţă.

"Avem acordul scris al Comisiei Europene şi săptămâna viitoare o să transpunem acest acord pe care îl avem de la Comisie într-un proiect de ordonanţă de urgenţă. Dar nu s-a pus niciodată problema asta", a spus Nicolescu.

În privinţa consumatorilor casnici care nu depind de CET-uri, situaţia a fost rezolvată la sfârşitul lunii septembrie prin amânarea măsurii până la 30 iunie 2021.

La rândul său, premierul Ponta a negat că s-ar modifica preţul gazelor şi a calificat anunţurile în acest sens drept "declaraţii mai puţin serioase".

"Este o perioadă cu tot felul de declaraţii, probabil mai mult politice şi mai puţin serioase. Nu se creşte nici preţul la gaze la populaţie, nici la CET-uri. Avem inclusiv comunicarea oficială de la Comisia Europeană, legată de faptul că CET-urile sunt considerate prioritare la cumpărarea, achiziţionarea gazelor din producţia internă", a spus Ponta

Premierul i-a cerut ministrului delegat pentru Energie să lucreze în continuare cu Primăria Capitalei pentru accelerarea fuziunii ELCEN-RADET.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
26 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza