România alocă încă un milion de euro Republicii Moldova

Guvernul român va aloca încă un milion de euro pentru renovarea Institutului Mamei şi Copilului din Chişinău, a anunţat astăzi premierul Victor Ponta.

Adăugat: 21 Mai 2015
Ultima actualizare:22 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

În cadrul vizitei oficiale de azi, la Chişinău, Victor Ponta a trecut şi pe la Institutul Mamei şi Copilului, pentru a vedea cum au fost utilizaţi banii din sprijinul financiar acordat în 2014, precizează reporterul Radio Chişinău.

Premierul român a vizitat alături de conducerea instituţiei şi medici mai multe săli şi s-a declarat mulţumit de calitatea lucrărilor şi de viteza cu care acestea au fost făcute.

În această situaţie, Victor Ponta a anunţat că Guvernul României este dispus să mai aloce un milion de euro pentru continuarea lucrărilor.

"Miercuri vă garantez că aprobăm următorul milion de euro şi îl trimitem aici, pentru că oamenii au făcut un lucru extraordinar şi pentru că e deja un proiect la care ţin foarte mult şi îl consider şi un proiect al României, nu doar al dumneavoastră, şi o să facem toate eforturile să îl duceţi la bun sfârşit", a spus Victor Ponta.

Anunţul făcut de Victor Ponta a fost salutat de liderul Partidului Democrat din Republica Moldova, Marian Lupu, care a menţionat că aceasta este o dovadă a sprijinului real pe care îl acordă România Republicii Moldova.

"Pe calea unor acţiuni concrete, punctuale, vine o contribuţie pentru dezvoltarea economică şi socială a ţării şi pe această cale o susţinere a parcursului european", a opinat Marian Lupu.

Directorul Institutului Mamei şi Copilului, Ştefan Gaţcan, a precizat că din banii oferiţi de guvernul român au fost iniţiate cinci proiecte de renovare a instituţiei, iar din cei promişi va fi dotată cu tehnica necesară principala sală de naşteri şi mai multe săli pentru operaţii.

Amintim că azi, la Chişinău, premierii Victor Ponta şi Chiril Gaburici au semnat un memorandum în domeniul energiei şi gazelor, ce prevede extinderea gazoductului Iaşi-Ungheni şi lansarea lucrărilor pentru interconectarea reţelelor electrice din cele două ţări.Autor:
Victor Pogor
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Mai 2015
Ultima actualizare:
22 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza