REZULTATE OFICIALE. Britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană

Britanicii au votat ieri în proporţie de 51.9 la sută în favoarea ieşirii ţării lor din Uniunea Europeană, potrivit rezultatelor finale ale referendumului.

Adăugat: 24 Iunie 2016
Ultima actualizare:24 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Este oficial şi definitiv. Britanicii au votat ieri în proporţie de 51.9 la sută în favoarea ieşirii ţării lor din Uniunea Europeană.

Cei care şi-au dorit Brexitul au fost cu un milion 269 de mii mai mulţi decât cei care s-au pronunţat pentru rămânerea în spaţiul comunitar.

Banca Angliei ia măsuri speciale

Banca Angliei a anunţat că va lua măsurile necesare pentru asigurarea stabilităţii monetare şi financiare a ţării, după victoria la referendum a celor care vor să iasă din Uniunea Europeană.

Instituţia a subliniat că are deja în vedere o serie de soluţii şi că lucrează împreună cu Trezoreria britanică şi cu alte bănci centrale importante.

Cameron demisionează

Premierul David Cameron, un susţinător fervent al taberei pro-europene, a anunţat că va demisiona începând din octombrie.

Pierderi pe pieţele financiare

Pierderi semnificative pe pieţele financiare din Asia după rezultatele referendumului din Marea Britanie.

Bursa de la Tokio, din Japonia, a închis în scădere cu aproape 8 la sută.

Reacţia liderilor europeni

Liderii instituţiilor europene urmează să se pronunţe în această dimineaţă, într-o conferinţă de presă, la Bruxelles, asupra rezultatului referendumului din Marea Britanie.
       Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
24 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza