Revista presei - 29 februarie 2012

În ziarele de astăzi citim că cifrele din ianuarie ne dau speranţe că PIB-ul ţării ar putea evolua bine anul acesta.

Adăugat: 29 Februarie 2012
Ultima actualizare:29 Februarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 Mai aflăm care este miza în economia românească în deceniul următor şi dacă mai poate salva ceva producţia agricolă de anul acesta.

"Boc i-a predat vistieria plină lui Ungureanu" - scrie Adevărul.
Pe luna ianuarie, cifrele arată bine: statul a încasat cu un miliard de lei mai mult decât a cheltuit - înseamnă un excedent de 0,17 la sută din PIB, cel mai mare din ultimii trei ani în această perioadă a anului.


Asta îi va face noului premier viaţa mai uşoară. Dacă ritmul de creştere se menţine, obiectivele noului cabinet ar putea fi chiar depăşite - spun analiştii consultaţi de Adevărul.
   
Criza citostaticelor a scos la lumină "un fenomen extraordinar", scrie România Liberă: solidaritatea românilor anonimi salvează vieţi în locul Ministerului Sănătăţii şi CNAS, care s-au dovedit incapabile să facă ce trebuie.
Un adevărat "Minister Popular al Sănătăţii" fără ministru, secretari de stat şi angajaţi, remarcă România Liberă.

"O mulţime de furnicuţe puse pe fapte bune" aduc din Europa medicamentele care lipsesc, voluntar, în timpul călătoriilor în scop personal.
   
Rămânem la medicamente, şi citim în Evenimentul Zilei un interviu cu preşedintele Producătorilor de Medicamente Generice din România, Dragoş Damian.

El spune că este problematic modul în care taxa clawback este reglementată: producătorii trebuie să plătească taxe pentru preţul de la raft. În al doilea rând sistemul informatic al CNAS este deficitar şi în al treilea statul ar trebui să stabilească bugete fixe pentru reţete.
   
"Prima Casă 4 trece pe lei", aflăm din Jurnalul Naţional.

Opt bănci acordă credite în moneda naţională cu dobânzi între 8 şi 14 la sută.
Un exemplu concret de la una dintre bănci: pentru un credit de 165.000 de lei pe 30 de ani, rata lunară este de circa 1.200 de lei.

Ziarul Financiar ne spune care este e miza deceniului următor în economia locală: Energia.

Este concluzia Power Summit, organizat de ziar, la care au participat cele mai importante companii din domeniu.
Marii jucători din Energie s-au pus de acord să facă investiţii consistente, însă atrag atenţia că România ar putea pierde şanse importante dacă piaţa de energie nu va fi liberalizată.   
   
Să consultăm şi "Manualul de crescut şi vândut firme în energie" - un serial al  Jurnalului Naţional despre o reţea intrenaţională care stoarce sistemul energetic românesc.
Aflăm cine sunt românii implicaţi, ce investiţii şi tranzacţii au făcut şi cât de mari sunt sumele.
   
Despre agricultura ţării, în Jurnalu Naţional citim că fermierii pun cruce unor culturi, pentru care nu se mai poate face nimic, dar mai sunt câteva care ar putea salva anul agricol.

Porumbul şi floarea-soarelui ar putea chiar să profite de cantităţile mari de precipitaţii.

Din păcate pericolele nu au trecut: mai sunt inundaţiile.

Cât despre preţuri, vor fi dictate de ce se întâmplă în regiune.

Contextul nu este fericit pentru consumatori: seceta a "ras" 30 la sută din producţia de grâu a Ucrainei, unul dintre cei mai mari producători din lume.
   
Evenimentul Zilei i-a prins pe soţii Adina Vălean şi Crin Antonescu că au omis să-şi treacă în declaraţiile de avere o locuinţă de lux de 180 mp.

A fost cumpărată printr-un credit ipotecar, însă era normal ca atât casa, cât şi creditul, să figureze în declaraţii, subliniază ziariştii.

Acelaşi Crin Antonescu se plângea că, pe timpul grevei parlamentare, va trebui să se împrumute de la prieteni pentru a avea ce mânca - scrie Evenimentul.Autor:
Alexandra Stoica
Adăugat:
29 Februarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza