Revista presei-22 iunie

USL cere alegeri anticipate, Bãsescu vrea opt judeţe

Adăugat: 22 Iunie 2011
Ultima actualizare:22 Iunie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Dupã discuţiile de ieri de la Palatul Cotroceni,  şeful statului le-a spus liderilor USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta cã invitã opoziþia sã participe la lucrarile consultative ale unui comitet anticrizã. Bãsescu nu a precizat când va fi constituit acest comitet. Tot la discuþiile de ieri opoziþia a precizat cã este dispusã sã sprijine chiar formarea unui guvern tehnocrat, cu alegeri anticipate în toamna acestui an. Pe de altã parte, şeful statului le-a spus liderilor USL cã pe fondul reorganizarii administrative în opt mari judete şi cu conditia respectarii numarului de 300 de parlamentari, i se pare rezonabila ideea opozitiei „de reprezentare a teritoriului într-o Camera separata”. Discuþiile cu puterea au fost cu uşile închise.

Udemeristii au plecat de la Palatul Cotroceni fara sa mai faca vreo declaratie, iar premierul a precizat cã partenerii din coalitia de guvernamânt au decis sa continue discutiile legate de reorganizarea administrativ-teritoriala, astfel încât la începutul saptamânii viitoare sa se ajunga la o solutie agreata de toate partile.

 Din acelaşi ziar mai citim - Venituri nesimþite pentru şmecherii regimului oranj şi explicã : Sorin Blejnar, Claudiu Stafie, Gheorghe Gherghina sau Gheorghe Pogea iau sume colosale din comitetele şi comisiile unde au fost plasaţi. Secretarul de stat Claudiu Stafie şi directorul Marian Ţurlea, ambii de la Ministerul Economiei au încasat anul trecut de la stat venituri de câteva ori mai mari decât şeful lor, ministrul Ariton. La Finanţe - aceeaşi poveste - mai scrie jurnalul naþional. Premierul trebuie sã rãspundã cum reprezentanþii statului au fãcut anul trecut sute de mii de lei deºi cu fiecare reformã în care mai tãia ceva românilor dãdea asigurãri cã tot aparatul birocratic va strânge cureaua cot la cot cu bugetarii.

 Din Adevãrul citim cã Uniunea Europeanã  ne taie banii  în cazul Dragnea si baronii! Raportul preliminar al Comisiei Europene în cazul neregulilor cu fonduri UE arata ca, în cazul Consiliului Judeţean Teleorman, abaterile sunt atât de grave încât trebuie returnata întreaga suma destinata asfaltarilor. Inspectorii europeni recomanda statului român ancheta si corectie financiara de 100%, adica returnarea a 28 de milioane de euro.

 Tot Adevãrul publicã astãzi un drept al areplicã al senatorului PSD Dan Şova. Acesta vine în urma unui articol apãrul în adevãrul cu douã zile în urmã, conform cãruia casa de avocatura Şova şi Asociaţii ar fi obþinut ilegal contracte la complexurile energetice Rovinari şi Turceni, în perioada 2007-2008. Dan ªova precizeazã în dreptul la replicã faptul cã în raportul ANAF nu se face referire la el sau la apropiaþii sãi, ci la casa de avocaturã care îi poartã numele. Senatorul mai susþine cã nu era în þarã în momentul în care au fost semnate contractele.

 Cât plãtim pentru blocajul autostrãzii Transilvania, citim din România Liberã. Oprirea lucrarilor la autostrada începând din toamna anului trecut a costat bugetul de stat pâna în prezent aproape 50 de milioane de euro. Ministerul Transporturilor care are prevazut în bugetul din acest an pentru autostrada Transilvania "fabuloasa" suma de 35 de milioane de euro, trage de timp sub pretextul ca negociaza deoarece "asa nu se mai poate". Costul tãrãgãnãrii lucrarilor sau negocierilor, oricum le-am numi, nu e mic. Firma americana are de încasat nu mai putin de 46 de milioane de euro, factura pentru nimic.

 Din evenimentul zilei citim cã leul poate suferi toatã vara din cauza Greciei. Moneda nationala a crescut pentru prima oara ieri în raport cu principalele valute, dupa ce scazuse continuu timp de circa zece zile. În ciuda revenirii usoare, am putea avea de-a face cu episoade de scadere a monedei nationale întreaga vara, deoarece Grecia, tara care destabilizeaza acum pietele financiare si de a carei soarta depinde cea a întregii zone euro, are probleme mari, care nu pot fi rezolvate peste noapte, scriu jurnaliºtii de la Evenimentul zilei.Autor:
Nicoleta Turcu
Editor:
Alexandru Dolea
Adăugat:
22 Iunie 2011


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza