Revista presei - 17 decembrie 2010

Subiecte diverse în ziarele de astăzi - de la starea forţei de muncă din România (din ce în ce mai puţin calificată) la starea criminalităţii (din ce în ce mai alarmantă).

Adăugat: 17 Decembrie 2010
Ultima actualizare:17 Decembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

"România nu mai are ingineri şi maiştri, dar este plină de jurişti". Ziarul GÂNDUL scrie că România începe să se confrunte cu o lipsă a personalului calificat. În domeniul naval, de pildă, se caută sudori calificaţi. Cei buni au plecat, în România nu mai sunt sudori, cu excepţia celor care ştiu să sudeze garduri. În vremea asta - continuă GÂNDUL - universităţile noastre scot jurişti peste jurişti.

 

"Mamele ameninţă statul cu greva fiscală" - anunţă EVENIMENTUL ZILEI. Deşi autorităţile nu prevedeau efecte negative ale reducerii indemnizaţiei, părinţii vor să dea statul în judecată şi să renunţe la plata birurilor. Asociaţia "Mame pentru mame" - mai scrie EVENIMENTUL ZILEI - este deja în discuţii cu două case de avocatură care o vor reprezenta, contra statului, în instanţă.

 

Proiecte despre care se vorbeşte, în ziarele zilei. ROMÂNIA LIBERĂ : "Autostrada Bucureşti - Ploieşti s-a înfundat într-o curte". Deoarece nu au fost mulţumiţi de banii primiţi de la stat, proprietarii unei gospodării din Bărcăneşti refuză să-şi părăsească proprietatea, aflată chiar în calea buldozerelor. Întrebarea este însă : cum a început construcţia, dacă "drumul" nu era liber de proprietăţi?

 

Pe alt şantier lucrurile merg ceva mai bine. "Noul Stadion Naţional, gata la primăvară" - anunţă JURNALUL NAŢIONAL. Lucrările sunt la zi şi, îndată ce vremea va permite, se va pune şi gazonul.

 

Primarul Sorin Oprescu - scrie şi GÂNDUL - a făcut ieri o vizită pe şantierul viitorului stadion şi, mulţumit de felul în care evoluează lucrările, este hotărât să propună Comitetului Internaţional Olimpic ca Bucureştiul să găzduiască Olimpiada din 2020.

 

Până la Olimpiadă însă, avem prin părţile noastre o adevărată... "interlopiadă" - scrie ADEVĂRUL în cele două pagini de astăzi sub genericul "special". "Interlopiada încinge Moldova". La Galaţi, interlopii se omoară ca-n Vestul Sălbatic, în timp ce la Piatra Neamţ, prin moartea lui Gheorghe Mararu, procurorii au pierdut principalul suspect într-un dosar de asasinat la comandă. Interlopul ucis, adică, era urmărit pentru că ar fi comandat el însuşi uciderea unui interlop, rival de-al lui. Cât despre Galaţi, dacă oraşul se află sub ocupaţia clanurilor, asta se întâmplă - comentează ADEVăRUL - şi pentru că mulţi poliţişti gălăţeni au încălcat legea cot la cot cu infractorii.Autor:
Costi Dumăscu
Adăugat:
17 Decembrie 2010


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza