Revista presei - 08 iunie 2011

Adevărul publică astăzi în exclusivitate un articol despre preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea.

Adăugat: 8 Iunie 2011
Ultima actualizare:8 Iunie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 Ancheta jurnaliştilor de la Adevărul despre contractele păguboase cu fonduri europene în Teleorman, l-a făcut pe Liviu Dragnea să solicite o întrevedere discretă cu Răzvan Murgeanu, responsabil cu administrarea banilor europeni la Ministerul Dezvoltării. La discuţia purtată sâmbătă la o benzinărie din Bolintin Deal, Dragnea a aflat că auditul făcut de Comisia Europeană nu îi este favorabil. Oficialii de la Bruxelles confirmă că blocarea finanţărilor pe infrastructură este iminentă.

 

 


 Din acelaşi ziar mai citim că UDMR se împiedică de harta lui Boc.

Vin şi explicaţiile: Graba cu care PDL vrea să citez „redeseneze“ România prin comasarea actualelor judete în mai multe regiuni nu este vazută cu ochi buni de liderii UDMR, conştienti de pericolul pierderii funcţiilor la nivel local. Democrat-liberalii ar vrea concentrarea puterii administrative în opt regiuni, care se vor numi tot judete, în timp ce Uniunea ţine la împărţirea în 16 regiuni.

 

 


 Evenimentul zilei publică astăzi un interviu cu primarul sectorului 5 al capitalei, Marian Vanghelie, care spune că partidul din care face parte ar putea să-l aducă din arest pe Cătălin Voicu, pentru a vota în Senat, dacă este nevoie. Marian Vanghelie a mai precizat că nu s-a delimitat nicodată de Cătălin Voicu - judecat pentru fapte de corupţie, deoarece nu crede în vinovăţia lui. După părerea edilului sectorului 5, arestarea lui Voicu a fost o comandă politică.

 

 


 Tot Evenimentul zilei mai scrie că 20% dintre medici au renunţat la protest iar restul taxează consultaţiile.

Daca pâna acum au oferit consultatii gratuite, de mâine, pacienţii vor scoate din buzunar aproximativ 20-25 de lei pentru o consultatie.

Medicii sunt asteptati la o întâlnire la Ministerul Sanatatii, unde vor încerca sa negocieze o suma cât mai mare pentru medicina de familie.

Reprezentantii medicilor de familie au dat în judecata CNAS pentru că, spun ei, actele aditionale sunt ilegale, iar cei care le-au semnat au fost santajati.

 

 


 
 Elevii deştepţi ar putea promova doi ani într-unul - scrie Jurnalul Naţional.

Elevii cu media generală peste 9 şi merite deosebite vor putea fi scutiţi de câţiva ani de studiu dacă va trece cu bine de dezbaterea publică un proiect de metodologie publicat pe site-ul Ministerului Educatiei.

Şi calificativul sau media anuală la purtare trebuie să fie "foarte bine" sau peste 9,50 în ultimul an scolar. Dacă îndeplinesc aceste condiţii, elevii trebuie să promoveze apoi un test, cu un punctaj de cel putin 80% din totalul celui acordat.

 

 


 Din acelaşi ziar mai citim că Poliţiştii protestatari intră în greva foamei. Ei sunt nemulţumiţi că li se reduce porţia de hrană şi pe deasupra sunt ameninţaţi zi de zi şi cu disponibilizările.

Sindicaliştii din Poliţie spun că autorităţile nu stau de vorbă cu ei şi ameninţă cu presiuni prin parlamentul European.

Liderul SNPPC, Toader Paraschiv, a anuntat ca trei dintre colegii sai au intrat în greva foamei, dar mai sunt si altii care vor sa recurga la acelasi gest.

 

 


 Despre industria meditaţiilor şi cum dau românii 300 de milioane de euro pentru lecţii particulare, scrie astăzi România Liberă.

Slab reglementat, dar profitabil, sistemul meditaţiilor riscă să creeze inechităţi sociale, pentru că de cursuri suplimentare beneficiază cei cu resurse, nu cei care au nevoie, arată un raport realizat la cererea Comisiei Europene. Mai mult, profesorii predau adesea doar o parte din materie la şcoală şi lasă restul pentru orele suplimentare.
  Autor:
Nicoleta Turcu
Adăugat:
8 Iunie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza