Revista presei - 04 martie 2011

ADEVÃRUL trage un semnal de alarmã: "creşte violenţa în şcoli".

Adăugat: 4 Martie 2011
Ultima actualizare:4 Martie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 Mai multe cazuri petrecute în şcoli considerate „foarte bune" au pornit de la chestiuni derizorii, ceea ce ar demonstra, potrivit profesorilorşi psihologilor, cã elevii au o disponibilitate avansatã pentru acte violente, dar şi un mare grad de intoleranţã faţã de acţiunile colegilor lor.

Psihologii cred cã vina principalã le aparţine pãrinţilor, dar şi cã fenomenul este alimentat de violenţa de la televizor.

Şcoala este o reflexie a societãţii în care trãim - apreciazã, la rândul lor sociologii. În plus, sancţiunile în vigoare în acest moment - scãderea notei la purtare, mustrarea scrisã, elimiarea pentru cel mult 5 zile sau mutarea disciplinarã la altã şcoalã, foarte rar exmatricularea - nu prea mai sperie pe nimeni.

 


 Tot din ADEVÃRUL semnalãm un articol amplu despre noul Cod al Muncii - cu toate avantajele şi dezavantajele pe care le conţine aceastã lege, pentru care guvernul îşi va asuma rãspunderea în faţa Parlamentului sãptãmâna viitoare.

În opinia ziarului, este primul Cod la Muncii capitalist din România, care va face din performanţã un criteriu de selecţie a angajaţilor, va sancţiona aspru munca la negru, va prelungi contractele pe termen fix, va permite angajãri imediat dupã concedierile colective.

 


 "Sistemul de pensii de stat este unul piramidal" - declaraţia îi aparţine ministrului Muncii, Ioan Botiº, şi a fost preluatã şi analizatã în aproape toate ziarele apãrute astãzi.

"Sunt 10 milioane de persoane active din care doar 5,6 milioane contribuie la fondul de pensii de stat", susþine Botiş. Numai o creştere serioasã a numãrului de locuri de muncã legale şi, deci, a celor care plãtesc contribuţia ar putea scãpa sistemul de pensii de la colaps.

În condiţiile existente acum, ministrul susţine cã "nu sunt decât trei soluţii pentru a ţine în viaţã sistemul: ori creşte vârsta de pensionare, ori se mãresc contribuţiile, ori statul va fi obligat sã se împrumute în continuare". - am citat din GÂNDUL.

 


 Dacã ar putea rãmâne fãrã bani pentru pensii, asta nu înseamnã cã statul nu are fonduri pentru proiectele Ministerului Turismului. "Udrea cumpãrã soft de numãrat turişii" - titreazã JURNALUL NAŢIONAL. Ministrul vrea sã combatã evaziunea fiscalã din turism prin implementarea unui program electronic, în valoare de 400 de mii de euro, care sã înregistreze numãrul real de turişti cazaţi în România.

 


 "Autostrada Soarelui va fi gata în 2007. Miniştrii transporturilor şi loteria termenului de finalizare" - citim în GÂNDUL. A2 - Autostrada Soarelui deþine recordul promisiunilor politice neonorate în materie de infrastructurã. Miniştrii Transporturilor - care s-au succedat de 11 ani încoace - au "garantat" mai multe termene de finalizare, toate nerespectate.

 


 Protest inedit la Hunedoara - anunţã EVENIMENTUL ZILEI. Aproximativ 200 de hunedoreni s-au adunat ieri dupã-amiazã în centrul oraşului pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţã de starea dezastruoasã a strãzilor. Protestatarii au mãrşãluit apoi spre sediul Primãriei, unde au pus "mânã de la mânã" şi au astupat cu bucãţi de zgurã câteva dintre gropile din astfaltul din faţa instituţiei. Ei i-au cerut primarului - un reprezentant al PNL - sã-şi dea demisia şi sã se întoarcã în Statele Unite, de unde a venit în 2007 pentru a candida la alegerile locale.

 


 ROMÂNIA LIBERÃ a descoperit "miracolul economic din centrul istoric". În timp ce Primãria Capitalei întârzie lucrãrile de infrastructurã, cel puţin 50 de baruri şi cafenele s-au deschis în ultimele luni. Mulţi dintre cârciumarii Centrului Vechi al Bucureştiului au cãlãtorit prin Europa, s-au întors vrãjiţi de civilizaţie şi au hotãrât sã construiascã aici un colţişor de Occident. Poveştile lor de succes - în ziar.Autor:
Daniela Coman
Adăugat:
4 Martie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza