Reunificarea Basarabiei, prioritatea Congresului Spiritualităţii Româneşti

Cei peste 200 de delegaţi din 35 de ţări au semnat la Congresul Spiritualităţii Româneşti, care s-a desfăşurat la Alba Iulia, declaraţia privitoare la unirea Basarabiei cu România.

Adăugat: 1 Decembrie 2015
Ultima actualizare:1 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: arhiva
trimite pe mail

Peste 200 de delegaţi din 35 de ţări au adoptat, la Alba Iulia, la cea de-a 19-a ediţie a Congresului Spiritualităţii Româneşti, un program de pregătire a românilor de pretutindeni pentru centenarul Marii Uniri, care va fi marcat în 2018.

Cel mai important dintre documentele semnate de participanţi este declaraţia privind înfăptuirea Reunificării Basarabiei cu Ţara, după cum spune vicepreşedintele congresului, Vasile Tărâţeanu.

Tărâţeanu a mai precizat că acest deziderat a fost cuprins în rezoluţia adoptată la acest eveniment.

"A fost adoptată o rezoluţie, este bine cuprinzătoare, o declaraţie cu privire la reunificarea Basarabiei cu România în cel mai scurt timp pentru ca fraţii noştri din Basarabia să poată merge pe calea pe care şi-o doresc ei cea de integrare în UE şi îşi pot salva cultura, tradiţiile, obiceiurile şi integritatea teritorială a acelei părţi din România care a fost ruptă în 1940 în urma Pactului Rebbentrop Molotov", a afirmat el.

Congresul Spiritualităţii Româneşti, înfiinţat în 1993, este unica formă organizată, unitară, de întrunire a reprezentanţilor românilor din întreaga lume.Autor:
Cristina Dumitrescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza