Retrospectiva activității Guvernului în 2018

Puterea executivă a înregistrat anul acesta două premiere.

Adăugat: 30 Decembrie 2018
Ultima actualizare:30 Decembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Viorica Dăncilă, premierul României
trimite pe mail

În primul rând, a preluat, în mod simbolic, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, pe care România o va exercita pentru prima oară de la aderare, în primele şase luni ale anului viitor şi în al doilea rând, este condus de o femeie: Viorica Dăncilă, numită în această funcţie pe 29 ianuarie.

Premierul Viorica Dăncilă sublinia că preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene va permite României să faciliteze echilibrul şi să promoveze o abordare consensuală, care să se bazeze pe unitate, coeziune şi solidaritate.

Toate acţiunile care vor fi derulate în primele şase luni ale anului viitor, amintea premierul, vor consolida conceptul de coeziune pe care se sprijină întreaga arhitectură europeană.

Viorica Dăncilă: Vom acţiona pentru reducerea diferenţelor de dezvoltare, pentru accesul egal la beneficii, pentru înlăturarea factorilor care generează separări sau ierarhizări între statele membre. Trebuie să putem depăşi abordările de tipul "state membre vechi versus state membre noi" sau "versus est", a liniilor de demarcaţie, în favoarea unei Europe care să avanseze prin consonanţa vocilor sale interne, a obiectivelor sale.

Premierul Viorica Dăncilă consideră ca foarte importantă coeziunea economică şi anume, diminuarea decalajelor de dezvoltare şi consolidarea pieţei unice.

Premierul a subliniat că există o competiţie economică firească între statele UE şi între regiunile de dezvoltare din spaţiul european, dar a atras atenţia că dezvoltarea regiunilor mai sărace înseamnă de fapt o Uniune Europeană mai puternică.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Decembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza