Replica Guvernului: Neformularea unei poziţii a CSAT blochează privatizarea CFR Marfă

Guvernul şi Preşedinţia continuă disputele privind privatizarea CFR Marfă. Guvernul susţine că privatizarea CFR va fi blocată dacă CSAT nu ia o decizie.

Adăugat: 26 Iulie 2013
Ultima actualizare:26 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

CSAT a avizat de trei ori, până în prezent, privatizarea CFR Marfă, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, după ce Preşedinţia a arătat că CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea procesului de licitaţie.

"Cu sau fără competenţe, CSAT a avizat de trei ori până acum privatizarea CFR Marfă. În 2011, 2012 şi 2013 s-au dat avize ale CSAT în legătură cu această privatizare", afirmă Zaharescu, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Totodată, el reia "recomandarea ca purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale să nu comunice în numele CSAT, precum şi de a trata cu seriozitate şi responsabilitate acest subiect, care trebuie abordat în interes public".

Zaharescu mai reaminteşte faptul că, în şedinţa de Guvern de miercuri, a fost aprobată finalizarea negocierilor privind privatizarea CFR Marfă, iar acestea au fost transmise către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în vederea unei poziţii.

"Guvernul României nu poate considera că această poziţie a fost exprimată astăzi, prin intermediul comunicatului transmis de Administraţia Prezidenţială, sub semnătura domnului Bogdan Oprea", afirmă Zaharescu, în comunicatul de presă.

El susţine că Guvernul României aşteaptă în continuare convocarea CSAT de către preşedintele României şi formularea unei poziţii cu privire la finalizarea negocierilor pentru privatizarea CFR Marfă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului reaminteşte, totodată, "că neformularea unei poziţii a CSAT se va finaliza prin blocarea privatizării, instituirea unui management privat şi restructurarea companiei CFR Marfă".

Preşedinţie:  CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare, după licitaţie

Administraţia Prezidenţială precizează,  refererindu-se la privatizarea CFR Marfă,  că CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare,  după încheierea procesului de licitație

"De la intrarea în vigoare a Legii nr. 415 din 27 iunie 2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării și până în prezent, CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea procesului de licitație, acest lucru neintrând în atribuțiile CSAT", precizează Administraţia Prezindeţiale într-un comunicat de presă, semnat de purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea.

Preşedintele îl invită pe premier "să nominalizeze cele trei contracte de privatizare care au primit avizul CSAT" şi să-şi asume răspunderea pentru privatizarea CFR Marfă.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
26 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza