Relațiile de afaceri dintre Marea Britanie şi România nu vor fi afectate de Brexit

Relaţiile de afaceri dintre Marea Britanie ş România nu vor fi afectate de decizia de ieşire din Uniune a Regatului Unit, în contextul în care cele două ţări au un acord bilateral de comerţ şi promovare a investiţiilor.

Adăugat: 9 Septembrie 2016
Ultima actualizare:9 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Rezultatul referendumului din iunie, când s-a decis ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, a produs un impact imediat pe piaţa financiară europeană, care a afectat şi România.

Însă, treptat, efectele s-au atenuat, a declarat secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Enache Jiru, în cadrul unei conferinţe pe tema impactului Brexitului asupra economiei româneşti, conferinţă ce se desfăşoară astăzi la Bucureşti.

Enache Jiru a menţionat şi că bursa de la Bucureşti a înregistrat creşteri în ultimele luni şi consideră că relaţiile de afaceri dintre Marea Britanie ş România nu vor fi afectate de decizia de ieşire din Uniune a Regatului Unit, în contextul în care cele două ţări au un acord bilateral de comerţ şi promovare a investiţiilor.

După cum transmite reporterul RRA Iulian Olescu, nici reprezentantul Camerei de Comerţ Britanico-Române, Neil McGregor, nu se aşteapta la schimbări esenţiale în relaţiile de afaceri.

El a subliniat că, în prezent, nu există de altfel nicio modificare din punct de vedere legal a statutului Marii Britanii, aceasta fiind încă membră aUniunii Europene.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza