Relaţiile bilaterale româno-israeliene, discutate în Israel

Relaţiile dintre România şi Israel, dar şi evoluţiile din Orientul Mijlociu se numără printre subiectele discutate de Titus Corlăţean cu oficialităţile israeliene.

Adăugat: 19 Decembrie 2011
Ultima actualizare:19 Decembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

O delegaţie a Comisiei de politică externă a Senatului, condusă de preşedintele acesteia, Titus Corlăţean, se află în Israel pentru discuţii privind  relaţiile bilaterale româno-israeliene şi evoluţiile din Orientul Mijlociu în procesul de pace.

Titus Corlăţean a precizat pentru Radio România Actualităţi că este vorba şi despre câteva proiecte importante, care ar mări gradul de încredere reciprocă între partea israeliană şi cea palestiniană.

"Sunt discuţii legate de promovarea, cu sprijinul României şi al meu, dar şi într-o altă calitate de preşedinte al unei comisii speciale privind Orientul Mijloiciu care funcţionează în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, câteva proiecte importante şi care ar mări gradul de încredere reciprocă între partea israeliană şi cea palestiniană - mă refer la accesul la resurse de apă pentru populaţia palestiniană, chestiune vitală, esenţială pentru viaţa acestor oameni, cu sprijinul autorităţilor israeliene. Sunt şi alte chestiuni, unele mai delicate, anumite schimburi între cele două părţi care dacă s-ar concretiza, realmente ar fi extrem de pozitive pentru climatul general de încredere care trebuie să guverneze viitoarele negocieri bilaterale", a declarat Corlăţean.

Preşedintele Comisiei de Politică Externă a Senatului, Titus Corlăţean, a avut, duminică,  întrevederi cu  oficialităţi israeliene, printre care preşedintele Parlamentului, preşedintele Comisiei de politică externă şi de apărare şi  consilierul pe probleme de securitate naţională al primului ministru.

Discuţiile continuă  la Ierusalim, iar în zilele următoare delegaţia română se va afla la Ramallah.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
19 Decembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza