Relația economică România - Italia, în continuă creștere

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu omologul italian, Sergio Mattarella, aspecte legate de relaţia economică dintre cele două ţări, aflată în continuă creştere.

Adăugat: 15 Octombrie 2018
Ultima actualizare:15 Octombrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Președintele Klaus Iohannis și omologul italian Sergio Mattarella
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit astăzi, la Roma, cu Giuseppe Conte - preşedintele Consiliului de Miniştri al Italiei.

Ei participă la un dejun de lucru. Anterior, preşedintele Iohannis a fost primit, la Palatul Quirinale, de omologul italian Sergio Mattarella.

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu omologul italian, Sergio Mattarella, aspecte legate de relaţia economică dintre cele două ţări, aflată în continuă creştere.

Şeful statului a precizat că s-a atins deja un nivel record de aproximativ 15 miliarde de euro, în schimburile bilaterale, iar specialiştii estimează că această tendinţă ascendentă se va menţine şi pentru perioada viitoare.

"Am subliniat că România este şi rămâne o piaţă foarte atractivă, este o ţară cu un potenţial important şi, chiar dacă avem deja o comunitate de afaceri foarte numeroasă în România, aşteptăm, cu mare interes, noi şi noi investiţii şi oameni de afaceri care vin să îmbogăţească relaţia noastră economică bilaterală", a spus președintele Iohannis.

La rândul său, preşedintele Italiei a făcut referire la relaţiile excelente dintre România şi Italia, bazate pe legături istorice şi culturale foarte vechi, dar şi pe legături sociale umane şi economice. El a amintit că cele două ţări sunt legate prin apartenenţa la NATO şi consideră relaţiile transatlantice, foarte importante.

"I-am mulţumit domnului preşedinte Iohannis pentru contribuţiile României în ceea ce priveşte operaţiunea Sea Guardian, în ceea ce priveşte siguranţa şi securitatea în Mediterana Centrală, precum şi contribuţia României pentru hub-ul de la Napoli în ce priveşte versantul sud al Alianţei NATO. Am discutat despre mai multe tematici, ca de exemplu despre zona Balcanilor Occidentali. România şi Italia sunt amândouă convinse că este foarte important să susţinem dialogul între ţările prezente în această zonă geografică", a susținut Sergio Mattarella.

Cei doi şefi de stat au participat la inaugurarea unei expoziţii dedicate comemorării a 2.000 de ani de la moartea poetului latin Ovidiu.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Octombrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza