Regulile electorale pentru alegerile locale rămân neschimbate

Curtea Constituţională a decis ca alegerile locale să fie organizate într-un singur tur de scrutin.

Adăugat: 4 Mai 2016
Ultima actualizare:4 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Augustin Zegrean, preşedintele CCR
trimite pe mail

Regulile electorale rămân neschimbate pentru alegerile locale din 5 iunie: va fi un singur tur de scrutin, a decis astăzi Curtea Constituţională.

Judecătorii au respins în unanimitate sesizarea depusă de jurnalistul Liviu Avram care a contestat articolul privind desemnarea câştigătorului după un singur tur şi pe cel care stabileşte numărul minim de semnături cerut candidaţilor independenţi.  

"Nu am găsit nici un motiv, nu s-a adus nici un argument care să justifice schimbarea practicii Curţi Constituţionale în domeniu. Dintotdeauna Curtea a spus că este rolul parlamentului să stabilească Legea electorală. De altfel, şi Comisia de la Veneţia spune că nu este nici o problemă, nu se încalcă legile, nu se încalcă dreptul de a alege sau de a fi ales prin faptul că se condiţionează de existenţa unor semnături. Iar, pe articolul 101 s-a respins ca inadmisibil pentru că acest articol nu are legătură cu cauza dedusă judecăţii. Mai avem încă 30 de dosare până astăzi venite cam cu acelaşi obiect, dar sigur nu vom schimba practica de azi până mâine", a spus Zegrean.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
4 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza