Referendum privind exploatarea gazelor de şist la Puieşti

Pe data de 9 noiembrie, locuitorii din Puieşti urmează să îşi spună părerea în privimţa exploatării gazelor de şist, în cadrul unui referendum local.

Adăugat: 1 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:1 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Consilierii locali din comuna vasluiană Puieşti au hotărât marţi, în unanimitate, ca pe data de 9 februarie 2014 să fie organizat un referendum pentru consultarea populaţiei privind explorarea gazelor de şist de către compania americană Chevron.

La şedinţă au fost prezenţi 10 din cei 13 consilieri locali.

"Normal este ca populaţia să fie consultată într-o astfel de problemă, de importanţă majoră pentru comunitate. Vom vedea ce vor decide cetăţenii" a declarat primarul comunei Puieşti, Costel Moraru.

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui a organizat, în cursul săptămânii trecute, o dezbatere pe tema gazelor de şist în comuna Puieşti, unde compania Chevron vrea să înceapă explorarea, dialogul fiind însă întrerupt de huiduielile şi scandările persoanelor care se opun proiectului.

La dezbaterea organizată în incinta Căminului Cultural din Puieşti au participat cetăţeni din zonă, autorităţi locale, dar şi activişti ecologişti din mai multe oraşe ale ţării.

Reprezentanţii APM au fost primiţi cu huiduieli, iar dezbaterea a început în timp ce mai multe persoane scandau lozinci împotriva Chevron.

Chevron a obţinut în judeţul Vaslui acorduri de mediu pentru începerea explorării în trei perimetre: Popeni 1A, în comuna Găgeşti, Siliştea 1A, în comuna Pungeşti, şi Păltiniş 1A, în comuna Băceşti, şi a depus documentaţia pentru obţinerea acestui acord pe cel de-al patrulea perimetru, în comuna Puieşti. Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza