Reducerea TVA pentru unităţile din turism a intrat în vigoare

Agenţiile de turism consideră că nu vor fi modificări de preţuri, dar sugerează servicii mai bune.

Adăugat: 4 Noiembrie 2018
Ultima actualizare:4 Noiembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

De câteva zile a intrat în vigoare prevederea din Codul Fiscal care reduce la 5% TVA pentru serviciile din turism, însă nimeni nu crede că această reducere va duce şi la scăderea tarifelor, cel mult va creşte calitatea serviciilor, spun specialiştii în domeniu.

Cota de TVA s-a redus la 5% pentru unităţile de cazare şi închiriere a terenurilor de camping, pentru serviciile de restaurant şi catering, cu excepţia băuturilor alcoolice altele decât berea.

Cu toate acestea, agenţiile de turism consideră că nu vor fi modificări de preţuri, dar sugerează servicii mai bune.

Dan Anghelescu, CEO unei agenţii de turism: Câştigul va fi al hotelierilor, o cotă de 4% redusă nu cred că va schimba radical industria turismului, mare parte dintre ei aveau oarecum pierderi şi acum cu aceşti 4% nu îi vor scădea din tarif, piaţa se raportează la euro. Tariful este în euro şi atunci înmulţit cu cursul BNR va rămâne la fel. Eu sper că cei 4% să îi regăsim totuşi în micul dejun mai bogat, să se gândească la cei cu probleme de sănătate care sunt diabetici.

Pe de altă parte, experţii în turism spun că reducerea cotei va stimula investiţiile.

Traian Bădulescu: Nu cred că se va reflecta neapărat în scăderea preţurilor, a tarifelor, dar pe de altă parte, va reprezenta o gură de oxigen pentru hotelieri, vor avea posibilitatea de a-şi dezvolta mai bine afacerile şi pe de altă parte, îşi vor îmbunătăţi să sperăm şi serviciile.Autor:
Florentina Varga
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Noiembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza