Recuperarea pacientilor cu accident vascular, o problemă în România

Recuperarea pacienţilor care au suferit un accident vascular cerebral este în continuare o problemă în România.

Adăugat: 2 Iulie 2017
Ultima actualizare:2 Iulie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ultimele statistici europene ne plasează între primele state din Uniune în ceea ce priveşte mortalitatea cerebrovasculară.

Unul dintre specialiştii acestui dommeniu, profesor doctor Dafin Mureşanu, atrage atenţia că fiecare unitate medicală specializată în tratarea accidentului vascular cerebral trebuie să aibă şi o unitate de neuroreabilitare:

"Istoric vorbind, în afara Bucureştiului, am avut doar două mari spitale de recuperare: cel din Iaşi şi cel din Cluj. Aceste spitale de recuperare au avut şi au încă secţii care adresează toate tipurile, toate disciplinele. Segmentul neurologic este bine reprezentant, dar trebuie să înţelegem faptul că există o mare nevoie de unităţi de recuperare bine organizate şi de un sistem de recuperare", a afirmat acesta.

În întreaga lume se înregistrează anual peste 15 milioane de cazuri noi de accident vascular-cerebral, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Aproximativ cinci milioane dintre aceste persoane nu supravieţuiesc, iar alte cinci milioane rămân cu diverse grade de dizabilitate permanentă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
2 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza