Reacţia României la opinia Ministerului rus al Apărării privind scutul de la Deveselu

România consideră irelevantă opinia Ministerului rus al Apărării potrivit căruia scutul de la Deveselu ar încălca Tratatul INF.

Adăugat: 9 Februarie 2019
Ultima actualizare:9 Februarie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

România consideră irelevantă opinia Ministerului rus al Apărării potrivit căruia scutul de la Deveselu ar încălca Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare, pentru că sistemul antirachetă de la noi din ţară nu face obiectul acestui tratat, anunţă diplomaţia română.

Precizările au fost făcute în urma consultărilor avute de şeful diplomaţiei, Teodor Meleşcanu, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi cu aliaţii.

Potrivit Ministerului de Externe, orice încercare a Rusiei de a nega că scutul respectă acordurile internaţionale este o flagrantă dezinformare şi totodată o încercare de a distrage atenţia de la încălcarea reală a tratatului de către statul rus.

Ministerul de la Bucureşti explică din nou faptul că sistemul antirachetă NATO, ale cărui elemente sunt găzduite de România, nu are nici o capabilitate ofensivă, fiind un instrument pur defensiv, esenţial pentru asigurarea securităţii spaţiului euroatlantic.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
9 Februarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza