Răsvan Popescu şi Christian Mititelu, găsiţi incompatibili de către ANI

ANI a constatat că fostul preşedinte al Consiliului, actual membru, Răsvan Popescu, dar şi Christian Mititelu, deasemenea membru al CNA se află în stare de incompatibilitate.

Adăugat: 7 August 2013
Ultima actualizare:7 August 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, Răsvan Popescu, în calitate de membru şi preşedinte al CNA, ar fi soluţionat cereri pentru S.C. Pro Tv S.A., în condiţiile în care a beneficiat de foloase patrimoniale de 15.000 de euro de la S.C.Mediapro Pictures S.A., care se află în acelaşi trust cu Pro TV.

Răsvan Popescu susţine însă că banii i-a primit pentru câştigarea unui concurs la Consiliul Naţional al Cinematografiei, cu un scenariu care era produs de Mediapro Pictures. 

"Banii la care face referire ANI sunt bani obţinuţi în urma acestui concurs. Cred că este o interpretare foarte subţire şi care nu va sta în picioare în justiţie", declară Popescu.

În ceea ce îl priveşte pe Cristian Mititelu, acesta s-ar fi aflat în incopatibilitate deoarece a fost simultan membru al CNA şi preşedinte, respectiv vicepreşedinte al Asociaţiei Alianţa Civică.

Cristian Mititelu consideră însă că fiind vorba de societatea civilă interpretarea că cele două ar fi funcţii ar fi excesivă.

Totodată, Cristian Mititelu crede că a fost ţinta unei campanii. 

"A existat o presiune dintr-o anumită parte a presei, în sensul acesta a existat presiune din partea unui grup din cadrul Consiliului, de o anumită coloratură politică.  eporter: Atât Răsvan Popescu cât şi Cristian Mititelu au declarat că intenţionează să atace în instanţă deciziile ANI", a declarat la rândul său, Mititelu.

Precizaăm că potrivit ANI, Christian Mititelu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 4 noiembrie 2008 şi 15 decembrie 2012.

Într-un comunicat al ANI, postat pe site-ul instituţiei, se arată că Mititelu a exercitat, simultan, atât funcţia de preşedinte şi ulterior pe cea de vicepreşedinte al asociaţiei "Alianţa Civică", cât şi cea de membru al CNA.

Totodată, ANI a constatat că şi fostul preşedinte al Consiliului, actual membru, Răsvan Popescu, s-a aflat în conflict de interese întrucât a beneficiat de foloase patrimoniale în valoare de 15 000 de euro de la SC Mediapro Pictures SA.

În calitatea sa de membru, Răsvan Popescu a participat la acordarea autorizaţiilor de licenţă pentru SC ProTV SA.

Această încălcare se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani, precum şi cu interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă, se mai arată în comunicat.

ANI a sesizat Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casaţie si Justiţie în acest caz.

În playerul AUDIO pe prima pagină a site-lui puteţi asculta interviul acordat în exclusivitate Ioanei Tănase, de Răsvan Popescu, actual membru al CNA, fost preşedinte al Consiliului.Autor:
Ioana Tănase
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 August 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza