Rafila: Ne putem aştepta la o creştere a numărului de infectări săptămâna viitoare

Vârful valului 5 al îmbolnăvirilor cu COVID ar putea fi la mijlocul lunii februarie, susține ministrul Alexandru Rafila.

Adăugat: 23 Ianuarie 2022
Ultima actualizare:23 Ianuarie 2022

Politica Romaneasca
Foto: Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila spune că în decursul săptămânii viitoare ne putem aştepta la o creştere a numărului de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2, iar vârful valului 5 al îmbolnăvirilor cu COVID ar putea fi la mijlocul lunii februarie.

În prezent, în România circulă în paralel variantele virale Delta şi Omicron,  mai declara în această dimineaţă la Prima TV, Alexandru Rafila, potrivit căruia aproximativ 25% dintre cazuri sunt infecţii cu varianta Delta, aceasta provocând şi cazuri mai grave.

Alexandru Rafila: Undeva în jurul datei de 10 - 15 februarie, vom atinge acest maxim al numărului de cazuri. Un lucru este important, însă: rata de reproducere a acestei infecţii a scăzut. Maxima a fost în prima săptămână din ianuarie, am avut o rată de reproducere de 1,87, adică practic, o persoană infectată îmbolnăvea alte două persoane. Acum avem 1,25 şi în ultimele opt zile, nouă zile chiar am avut o scădere progresivă de la 1,87 la 1,25 - şi 1,25 este îngrijorător pentru că înseamnă că numărul de cazuri creşte, nu va scădea. Avem 19.000 acum, probabil că săptămâna viitoare vom avea 25.000 sau 28.000.

Potrivit ministrului sănătăţii, România a ajuns la o rată de testare de aproape 100.000 de persoane zilnic, iar de săptămâna viitoare va exista o creştere a gradului de testare substanţială care ar putea duce la realizarea a 150.000 de teste zilnic.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Ianuarie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza