Rafila: Ar putea fi necesare măsuri temporare pentru limitarea răspândirii variantei Omicron

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că ar putea fi necesare unele măsuri temporare pentru limitarea răspândirii variantei Omicron.

Adăugat: 5 Decembrie 2021
Ultima actualizare:5 Decembrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La Palatul Victoria se desfășoară  întâlnirea premierului Nicolae Ciucă cu principalii responsabili în gestionarea pandemiei de coronavirus, după confirmarea, și în România, a două cazuri de infectare cu tulpina Omicron la persoane repatriate din Africa de Sud.

La ședința de lucru participă ministrul sănătății, Alexandru Rafila, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol. În urmă cu mai puțin de o oră, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că ar putea fi necesare unele măsuri temporare pentru limitarea răspândirii variantei Omicron și nu a exclus posibilitatea ca în România să existe și alte cazuri pe lângă cele deja cunoscute.

Alexandru Rafila: Vom face o analiză rapidă a situației și a eventualelor măsuri care pot fi luate încât să limităm posibilitatea ca această tulpină să se răspândească rapid în România. Trebuie să luăm măsuri care, poate, vor fi temporare, până ne lămurim ce este cu această tulpină. În afară de faptul că este mai transmisibilă, avem extrem de puține informații. În cazul celor două persoane care au fost diagnosticate cu această tulpină, simptomele sunt minore sau chiar una dintre ele este asimptomatică. E adevărat, ele au fost vaccinate. Probabil că există în România și alte situații de îmbolnăvire; înainte de data de 24 au intrat multe persoane care, probabil, călătoriseră sau veniseră contact cu persoane care veniseră din spațiul sud-african. Important este că măsurile care se iau sunt pentru încetinirea transmiterii, nu pentru eliminarea transmiterii. Marea majoritate a țărilor din Europa au registrat astfel de cazuri.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Decembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza