Radu Oprea: Fondul suveran de dezvoltare şi investiţii va produce 60 de miliarde

Candidatul PSD, Radu Oprea, propune crearea unui fond suveran de dezvoltare şi investiţii, care va produce 60 de miliarde în următorii patru ani, bani care vor putea să fie investiţi în infrastructură.

Adăugat: 26 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:26 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Radu Oprea, candidat PSD pentru un nou mandat în judeţul Prahova
trimite pe mail

Senatorul Radu Oprea, candidat PSD pentru un nou mandat în judeţul Prahova, a prezentat oferta electorală bazată pe un nou model economic si pe crearea fondului suveran de dezvoltare si investiții.

"Este vorba de un nou model economic, care prevede sursele de finanţare, Fondul suveran de dezvoltare şi investiţii, care va produce 60 de miliarde în următorii patru ani, bani care vor putea să fie investiţi în infrastructură. V-aş putea da un exemplu, în judeţul Prahova, de investiţie care s-ar putea face din acest Fond suveran de dezvoltare şi investiţii, o necesitate: Centrul de prelucrare a legumelor în toată zona legumicolă - Balta Doamnei, Gherghiţa, Olari, astfel încât marfa să poată să ajungă în marile magazine, unde centrele logistice ştiţi că se află în jurul Ploieştiului", a spus Radu Oprea.

Marius Vintilă propune schimbarea legislației IMM-urilor
 
Economistul Marius Vintilă, susține că activitatea intreprinderilor mici și mijlocii este afectată de actualul sistem economic.

Candidat pentru un post de deputat, pe lista PNL București, Marius Vintilă propune schimbarea legislației actuale.

"Astăzi, debirocratizarea şi relaţia firmelor cu statul nu mai este doar o problemă de funcţionalitate. A devenit o problemă care trebuie analizată inclusiv din punct de vedere al activităţii economice a agentului economic, inclusiv din punct de vedere al productivităţii şi profitabilităţii. Vorbim, iarăşi, mult despre conformare voluntară, dar conformarea voluntară are cele mai mari costuri pentru întreprinderi mici şi mijlocii, pentru că o foarte mare parte din personal este, astăzi, dedicat relaţiei cu statul mai mult decât activităţilor productive", a declarat Vintilă.

Steriu: Partidele se întrec în promisiuni populiste

Candidatul PMP, Valeriu Steriu, crede ca celelalte partide politice se întrec în promsiuni populiste și, din acest motiv, oamenii sunt dezamăgiți de politică.

Valeriu Steriu susţine că PMP trebuie sa ofere solutii concrete.

"Sunt foarte mulţi români dezamăgiţi, care nu mai au încredere în politicieni. Sunt foarte mulţi români care sunt nemulţumiţi şi dezinteresaţi de politică. Eu cred că acestor români trebuie să ne adresăm în mod special şi să le arătăm că ţara are nevoie, în principal, de oameni care au trecut prin încercări, oameni cu experienţă şi oameni care ştiu ca la momentele dificile să ofere soluţiile cele mai bune. Cred că Partidul Mişcarea Populară este singurul partid care are, astăzi, această ofertă", a susținut Valeriu Steriu.

Valeriu Steriu candideaza la Bucuresti pentru un fotoliu de deputat.

Attila Korodi: IMM-urile să se înființeze mai ușor

Candidatul UDMR, Attila Korodi, doreste sa-i sprijine pe micii intreprinzatori.

El propune ca intreprinderile mici si mijlocii sa se infiinteze mai usor.

"Avem nevoie de legislaţie care debirocratizează înfiinţarea de companii mici sau mari şi vine cu un sistem prin care ajută întreprinzătorii să înveţe în prima fază a activităţii lor care sunt reglementările la care trebuie să se conformeze pentru activitatea respectivă. Şi, totodată, ceea ce am făcut noi până acum, de doi ani de zile, în zona Ciucului, în colaborare cu parteneri interesaţi, vrem să continuăm programul de sprijinire a întreprinzătorilor ca să depună proiecte de finanţare pentru fonduri europene, fonduri norvegiene pentru startup-uri", declară Attila Korodi.

Attila Korodi candideaza pentru un nou mandat de deputat in judetul Harghita.

Daniel Constantin: Dacă s-ar porni Autostrada Transilvania am avea 5.000 de locuri de muncă
 
Investiţiile în infrastructură sunt foarte importante, este de părere, copreşedintele ALDE, Daniel Constantin.

El a dat ca exemplu lucrările al Autostrada Transilvania care ar crea 5 mii de locuri de muncă.

"Orice kilometru de autostradă la care se lucrează înseamnă 15 locuri de muncă. Dacă s-ar porni Autostrada Transilvania am avea 5.000 de locuri de muncă. Nu știu care este situația la Bistrița, dar la Bihor sigur nu mi-a făcut plăcere să constat că 15.000 de familii au trebuit să plece din județ să își caute un loc de muncă în afară, când noi putem să dezvoltăm aceste lucruri aici", spune Daniel Constantin..

Daniel Constantin candidează la Bucureşti pentru un nou mandat de deputat.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza