Radu Mazăre, reţinut de DNA

Primarul Constanţa, Radu Mazăre, a fost reţinut în luni seara pentru 24 de ore.

Adăugat: 16 Martie 2015
Ultima actualizare:17 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Radu Mazăre, primarul Constanţei
trimite pe mail

UPDATE Primarul Municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a fost reţinut luni seara de Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru trei acuzaţii de luare de mită, pentru abuz în serviciu şi două situaţii de conflict de interese la încheierea unor contracte cu partenerul său de afaceri Sorin Strutinsky, urmărit şi el penal în acest dosar şi arestat deja preventiv într-o altă cauză.

Procurorii Anticorupţie susţin că Primarul Constanţei a încasat ilegal 2 milioane de euro pentru a facilita obţinerea unor autorizaţii de urbanism şi alte 7 milioane de euro pentru a asigura câştigarea licitaţiei pentru serviciile de salubritate ale oraşului.

DNA îl mai acuză pe Radu Mazăre că s-a aflat în conflict de interese când a încheiat contracte de prestări servicii artistice, de pază şi protecţie, cu firme în care era implicat el sau partenerul său de afaceri Sorin Strutinski, în condiţiile în care legea interzice funcţionarilor publici să ia decizii în favoarea persoanelor cu care s-au aflat în raporturi comerciale în ultimii 5 ani.

Cei doi vor fi prezentaţi marţi Instanţei Supreme cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, se arată în comunicatul DNA.

UPDATE ora 20.15 Radu Mazăre a ieşit încătuşat de la sediul DNA, după mai multe ore de audieri de către procurorii anticorupţie.

Acesta va fi dus în arestul Poliţiei Capitalei.

La ieşire, întrebat pentru ce a fost reţinut, Radu Mazăre a spus că pentru contracte la o televiziune la care el nu mai este acţionar.

UPDATE ora 13.00. Primarul Constanţei, Radu Mazăre, este audiat, din nou, de procurorii anticorupţie.

La intrarea în sediul DNA din Bucureşti, Radu Mazăre a declarat că probabil a fost chemat pentru noi acuzaţii de incompatibilitate şi că este bine să fie pregătit pentru orice - cu referire la faptul că avea la el câteva obiecte de uz personal, informează redactorul RRA.

"Astăzi am fost chemat în reclamaţia pe care mi-a făcut-o ANI şi domnul Horia Georgescu de incompatibilitate. Nu ştiu ce acuzaţii mi se vor aduce. A mai fost făcută o reclamaţie similară în 2009, a fost anchetată, atunci au spus că totul e în regulă, acum, probabil pe aceeaşi reclamaţie, vor fi aduse alte acuzaţii. (...) Are legătură cu faptul că TV Neptun şi ziarul Telegraf au câştigat nişte licitaţii, la ele fiind acţionar Strutinsky şi eu sunt acţionar cu Strutinsky la Hotelul Flora", a afirmat Mazăre.

De menţionat că la intrare în sediul DNA, Radu Mazăre avea asupra sa o geantă.

Întrebat ce face cu bagajul, edilul Constanţei a spus că e pregătit pentru orice.

"Sunt de zece ani pregătit pentru orice. (...) În viaţă e bine să fii pregătit pentru orice", a spus el.


 Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Martie 2015
Ultima actualizare:
17 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza