Radu Călin Cristea, desemnat director general interimar al TVR

Radu Călin Cristea a fost desemnat director general interimar al Societăţii Române de Televiziune, marţi, cu unanimitate de voturi, de către membrii Comisiilor de cultură ale Parlamentului.

Adăugat: 12 Iunie 2012
Ultima actualizare:12 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Radu Călin Cristea a fost audiat de comisiile parlamentare de specialitate, după ce raportul de activitate al SRTv pe 2011 a fost respins de plenul Parlamentului, fiind demis astfel Consiliul de Administraţie condus de Alexandru Lăzescu.
    
La audierea lui Radu Călin Cristea în Comisiile de cultură nu au participat membrii PDL, care, de altfel, nu au participat, marţi, nici la votul raportului de activitate al instituţiei.
    
Sergiu Nicolaescu, preşedintele Comisiei de cultură al Senatului, l-a întrebat pe Cristea dacă a mai lucrat în televiziune, iar acesta a răspuns negativ.

"Vă doresc multă muncă, pentru că va trebui să munciţi mult, să faceţi o nouă lege a TVR", i-a spus Nicolaescu lui Cristea.

Radu Călin Cristea a afirmat că la conducerea TVR "nu va fi unicul pilot, ci va fi ajutat de o echipă de profesionişti" şi că în următoarele săptămâni va fi luată o decizie politică în privinţa conducerii TVR.
    
Totodată, el a precizat că nu este membru al niciunui partid politic.
    
Radu Călin Cristea a enumerat, printre posibilele proiecte care ar putea conduce la redresarea financiară a instituţiei, majorarea taxei TV de 4 lei, nemodificată din 2003, reducerea numărului de canale ale televiziunii publice cu reducerea corespunzătoare a numărului de salariaţi, fragmentarea celor opt minute de publicitate pe oră, la fel ca televiziunile private, şi nu difuzarea lor în doar două serii.
    
"Planurile mele sunt dictate de mandatul pe care îl am de director general interimar al Televiziunii Publice, rămâne de văzut ce va însemna exact ca timp şi substanţă acest statut. Ceea ce îmi doresc este ca să mă pot apuca de treabă şi să încerc împreună cu cei pe care-i voi avea alături să vedem ce se poate face într-o instituţie care se află într-o stare financiară foarte proastă şi nu doar financiară", a declarat Cristea.

Radu Călin Cristea este jurnalist, scriitor şi eseist

Radu Călin Cristea s-a născut la Ineu, Arad. Este scriitor, eseist şi ziarist, iar în perioada 1990-2002 a fost colaborator şi redactor la programul "Actualitatea Românească", la Radio Europa Liberă.

A absolvit Facultatea de filologie, Secţia română-franceză a Universităţii Bucureşti, în 1979.

În 2008-2009 a fost director general al Muzeului Naţional al Literaturii Române din Bucureşti.
    
În perioada 2003-2010 a fost editorialist la o serie de publicaţii precum "Ziua", "Averea", "Cotidianul" şi "Adevărul".
    
Conducerea TVR a fost demisă

Plenul Parlamentului a respins prin vot Raportul de activitate al Televiziunii Române pe 2011, cu  240 voturi şi 4 abţineri.

Acest vot a atras după sine demiterea actualei conduceri a TVR.

Anterior, Comisiile reunite de cultură au respins Raportul pe 2011 al Televiziunii Române în condiţiile în care parlamerntarii PDL au refuzat să voteze, invocând motive de procedură.

Preşedintelui director general Alexandru Lăzescu i s-au reproşat, între altele, managementul defectuos, situaţia financiară "dezastruoasă a instituţiei, cu datorii de peste 120 de milioane de euro, contracte dezavantajoase şi netrasparente, precum şi politizarea instituţiei.

În replică, Alexandru Lăzescu a afirmat că a preluat o situaţie dificilă, cu datorii acumulate în timp şi contracte dezavantajoase în derulare.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
12 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza