Radu Boroianu, desemnat președinte al ICR

Radu Boroianu, propus de PSD la președinția ICR, a fost votat de Senat cu 64 de voturi pentru şi 49 împotrivă.

Adăugat: 28 Aprilie 2015
Ultima actualizare:28 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Senatorii l-au desemnat pentru funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român pe Radu Boroianu, fost ministru în cabinetul Ciorbea şi fost ambasador al României în Elveţia, propus de PSD.

Radu Boroianu a primit 64 de voturi pentru şi 49 împotrivă.

Plenul Senatului a respins candidatura scriitorului şi jurnalistului Iulian Tănase, propus de grupul parlamentar al PNL.

Anterior, membrii comisiilor reunite de cultură şi de politică externă din Senat au dat aviz favorabil pentru amândoi candidaţii propuşi pe funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român.

Din partea PNL a fost propus scriitorul şi jurnalistul Iulian Tănase care în plenul comisiilor reunite a declarat că dacă va ajunge preşedinte al institutului doreşte o bună colaborare cu Ministerul Culturii, precum şi readucerea artiştilor tineri şi de avangardă cât mai aproape de ICR.

Din partea PSD a fost propus Radu Boroianu, fost ministru în guvernul Ciorbea şi fost ambasador al României în Elveţia.

Acesta a spus în prezenţa senatorilor că ICR trebuie să funcţioneze cu programe de lungă durată în care proiectul principal trebuie să fie anul 2018, an care va marca 100 de ani de la Marea Unire. 

"Socotesc că strategia de până acum nu s-a constituit, cu adevărat, într-o strategie din această pricină - nu avem o gândire de perspectivă. Folosindu-ne de faptul că ne apropiem de un eveniment crucial în istoria României, centenarul Marii Uniri şi al constituirii statului modern român, cred că e bun prilej ca, de la anul, ICR să îşi formuleze o politică funcţie de acest azimut 2018, să se concentreze pe proiectele mari. De asemenea, rolul ICR central trebuie să crească  (...) dar trebuie sprijinite şi filialele din străinătate", a spus Boroianu.

Preşedintele ICR, Lilian Zamfiroiu, şi-a depus vineri demisia din funcţie la cabinetul preşedintelui Senatului, apreciind că obiectivele pe care le-a asumat la preluarea mandatului "au fost deja atinse".Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza