RadiRo transformă Bucureştiul în capitala muzicii europene

Festivalul RadiRo desfășurat în perioada 20 - 27 septembrie va transforma Bucureștiul în capitala muzicii europene.

Adăugat: 16 Septembrie 2014
Ultima actualizare:16 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Ovidiu Miculescu (stânga), Oltea Șerban Pârâu (mijloc) și Cristian Mandeal. Fotografie de Alexandru Dolea
trimite pe mail

"Începând cu 20 septembrie, pentru o săptămână, Bucureştiul va deveni capitala europeană a muzicii clasice",  a declarat azi Ovidiu Miculescu, preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, la conferinţa de presă de deschidere a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio – RadiRo.

La conferinţă au participat Ovidiu Miculescu, preşedinte director general Radio România, Cristian Mandeal, director de onoare al Festivalului RadiRo şi Oltea Şerban Pârâu, director al Centrului Cultural Media Radio România.

Conferinţa a fost transmisă, în direct, de Radio România Cultural.

"Aş dori să vă spun că RADIO ROMÂNIA este unic în Europa şi chiar în afara Europei, prin două evenimente, prin două acţiuni extraordinare pe care le organizează, le susţine, le finanţează, le promovează şi le face să se întâmple. Unul dintre ele este Târgul Gaudeamus iar cel de-al doilea este, categoric, acest Festival Internaţional al Orchestrelor Radio, eveniment, repet, unic în Europa şi nu numai.

Categoric, misiunea publică pe care acest serviciu public - RADIO ROMÂNIA o  îndeplineşte zi de zi, în beneficiul publicului, se întâmplă cu rezultate excelente de audienţă; după cum ştiţi, RADIO ROMÂNIA este lider de audienţă pe piaţa de radio.

Spuneam că această misiune publică nu o declinăm doar on air. Ea se întâmplă în on air, online şi off air. Acest Festival Internaţional al Orchestrelor Radio vine, alături de Gaudeamus, de Festivalul Internaţional de Teatru Radiofonic, de proiecte pe care RADIO ROMÂNIA le desfăşoară în teritoriu, în ţară - şi aici vorbesc despre "Pianul călător", despre "Vioara lui Enescu la sate", despre orele de educaţie muzicală, educaţie teatrală. Deci proietele RADIO ROMÂNIA vin să completeze misiunea publică într-un mod foarte fericit.

Chiar daca această serie de concerte de excepţie, la care vă invit să participaţi, se întâmplă în zona de off air,  concertele sunt preluate on air atât de posturile noastre RADIO ROMÂNIA CULTURAL şi RADIO ROMÂNIA MUZICAL, de site-urile, de platformele noastre online şi, mai important, vor fi preluate de European Broadcasting Union şi de Asia Pacific Broadcasting Union, ajungând, practic, din această sală de concerte, prin intermediul Radioului şi ulterior, al platformelor online, în eter, la o audienţă care, cu siguranţă, va depăşi 2 miliarde de ascultători.

Exemplul recent pe care îl pot aduce în faţa dumneavoastră este succesul Orchestrei Naţionale Radio de la Kuala Lumpur. A fost un moment de excepţie, în care, practic, RADIO ROMÂNIA a ridicat steagul României în faţa unei audienţe care, din nou, a depăşit miliardul, repet, miliardul de telespectatori şi de ascultători. Este îmbucurător faptul că acest Festival Internaţional al Orchestrelor Radio stârneşte interesul atât al ascultătorilor, cât şi al iubitorilor de muzică din întreaga Europă şi nu numai.

Suntem bucuroşi să vă putem oferi concerte la o performanţă ridicată, absolut comparabil cu ceea ce se întâmplă în marile săli de concerte din lume. RADIO ROMÂNIA rămâne şi dovedeşte şi cu acest prilej că, în domeniul cultural, este lider în piaţa de media din România. Totodată, RADIO ROMÂNIA este unul dintre cele mai performante servicii publice de media din Europa.

Pentru acest lucru vreau să le mulţumesc colegilor mei, vreau să îi mulţumesc dlui Mandeal, vreau să le mulţumesc muzicienilor noştri, care, alături de celelalte orchestre, vor performa în aceste zile şi veţi vedea că sunt absolut extraordinari. Doresc să le mulţumesc ascultătorilor - celor cinci milioane de ascultători - care ne ţin în fruntea topului audienţelor zi de zi şi care ne şi finanţează. Vă mulţumesc dumneavoastră că sunteţi alături de noi şi promovaţi gesturile de cultură de foarte bună calitate pe care RADIO ROMÂNIA le oferă publicului românesc şi nu numai. Vă mulţumesc încă o dată!"Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
16 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza