Radio România, printre câștigătorii Festivalului Grand Prix Nova

Radio România a primit premiul al doilea la secţiunea Teatru scurt a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, pentru spectacolul "Mama", regizat de Ilinca Stihi.

Adăugat: 7 Iunie 2015
Ultima actualizare:7 Iunie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

A treia ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, organizat de Radio România sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale, Principesa Moştenitoare Margareta, şi-a desemnat ieri câştigătorii.

La categoria Radio Drama premiul întâi a fost obţinut de o producţie din Cehia, iar la teatru scurt de una din Canada.

Postul nostru de radio a primit premiul al doilea la secţiunea Teatru scurt pentru spectacolul "Mama", regizat de Ilinca Stihi.

Principele Nicolae a felicitat Radio România pentru modul în care a organizat acest festival, care aduce în atenţia publicului o formă unică de artă - teatrul radiofonic.

"Teatrul radiofonic reprezintă o formă de a transforma scena în ceva minunat, pentru a transmite concentrat, prin dialog, muzică şi sunete, mesaje complexe. Îi felicit, aşadar, pe toţi participanţii, cât şi pe câştigători, pentru că şi-au asumat această grea misiune de a dezvolta o formă artistică specifică mediului radiofonic. De asemenea, felicit Societatea Română de Radiodifuziune pentru organizarea acestui festival şi concurs, pentru că în continuarea misiunii sale istorice păstrează vie această formă de expresie artistică", a spus Principele Nicolae.

Un număr record de producţii - 50 - au fost înscrise la ediţia de anul acesta a festivalului Grand Prix Nova. Totodată tot mai multe posturi de radio din diverse ţări s-au alăturat acestui proiect realizat de Radio România.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza