Radio România aniversează 50 de ani de la inaugurarea Programului 3 pentru tineret

Programul 3 pentru tineret s-a transformat ulterior în Radio România Tineret, iar în 2004 în Radio 3Net.

Adăugat: 12 Martie 2023
Ultima actualizare:12 Martie 2023

Politica Romaneasca
trimite pe mail
Radio România aniversează astăzi 50 de ani de la inaugurarea programului 3 pentru tineret, care s-a transformat ulterior în Radio România Tineret, iar în 2004 în Radio 3Net.
 
Era vorba despre un post de avangardă în perioada comunistă, îndrăzneţ, cu o atmosferă specială şi care a strâns în jurul lui tineri, oameni de teatru şi de muzică.
 
Mihaela Helmis a stat de vorbă cu Sofia Şincan, cea care a coordonat încă de la început acest program.
 
Sofia Şincan: Părinţii fondatori, cum se spune acum ai Radiodifuziunii Române, care are şi ea un jubileu, anul acesta împlineşte 95 de ani de la primele emisiuni, deci creatorii radioului românesc i-au hărăzit ca nişte ursitoare la naştere să facă educaţie, să cultive limba şi în al treilea rând, să distreze. Iar Tudor Arghezi scria într-un articol că trebuie să participăm la concertul Europei cu tot ce avem noi mai specific, mai special, pentru ca lumea să înţeleagă că a apărut pe calea undelor şi în acest concert cultural al radiourilor europene o voce valoroasă. Mulţumesc tuturor prietenilor care şi în ziua de astăzi îşi amintesc cu mare bucurie şi cu o căldură sufletească deosebită de anii tinereţii lor, de anii adolescenţei lor, când auzeau la radio ce nu se putea auzi sau citi în altă parte. Deci secretul ni l-au dat ei. Ideea noastră, ca să, hai să zic aşa, îţi folosesc o imagine plastică, a fost să îi luăm de mână şi să îi ducem spre lumi pe care, împreună cu ei, le descopeream. RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (12 martie, ora 8:01:50) 


Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Martie 2023


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza