Purtătorul de cuvânt al MAI, despre sancţiunile din ziua votului

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a enumerat ce sanţiuni riscă românii dacă încalcă legea alegerilor electorale.

Adăugat: 16 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:16 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI
trimite pe mail

De reţinut că, aproape 60.000 de angajaţi ai MAI acţionează astăzi în ţară pentru buna desfăşurare a scrutinului prezidenţial.

Dintre aceştia, 34.000 de poliţişti şi jandarmi vor asigura exclusiv paza şi protecţia secţiilor de votare.

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a precizat că persoanele care încalcă legea în ziua votului riscă sancţiuni. 

"Continuarea propagandei electorale astăzi, în ziua votului, precum şi sfătuirea alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit candidat se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1500 şi 4500 de lei. Cu aceeaşi amendă se sancţionează şi persoanele care consumă sau comercializează băuturi alcoolice în spaţiul de protecţie al secţiei de votare. Se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani persoanele care votează fără a avea acest drept, votează de două sau de mai multe ori, introduc în urmă mai multe buletine de vot, folosesc un buletin de vot fals sau un act de identitate fals. Aceeaşi pedeapsă se aplică cetăţenilor care împiedică prin orice mijloace liberul exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales, precum şi persoanelor care oferă bani, bunuri sau alte foloase în scopul determinării alegătorilor să voteze sau să nu voteze un anumit candidat", a arătat ea.

AUDIO Declaraţia integrală în playerul Audio, pe prima pagină a site-ului.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza