PSD vrea să atace la CCR ordonaţa de urgenţă privind alegerile parlamentare anticipate

PSD intenţionează să atace la CCR ordonaţa de urgenţă care introduce reguli noi pentru alegeri parlamentare anticipate.

Adăugat: 5 Februarie 2020
Ultima actualizare:5 Februarie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD
trimite pe mail

PSD intenţionează să atace la Curtea Constituţională, prin intermediul Avocatului Poporului, ordonaţa de urgenţă adoptată ieri de guvern care introduce reguli noi pentru alegeri parlamentare anticipate. Anunţul a fost făcut de liderul interimar al partidului, care susţine că şi alte formaţiuni au intenţii similare.

Marcel Ciolacu: O să sesizăm iarăşi Comisia de monitorizare de la APCE, dar şi Comisia de la Veneţia, şi nu în ultimul rând o să solicităm desecretizarea stenogramelor din şedinţa de guvern de azi-noapte, să vadă şi să citească toţi românii ce s-a putut întâmpla într-o şedinţă de guvern în toiul nopţii.

Social-democraţii au criticat dur şi faptul că guvernul a adoptat ieri, într-o singură şedinţă, 25 de ordonaţe de urgenţă, un număr fără precedent, spun ei.

Vor să conteste multe dintre acestea pe motiv că nu ar fi avut avizul Consiliului Economic şi Social.

Şi cu puţin timp în urmă, premierul Ludovic Orban, a răspuns acestor acuzaţii.

Ludovic Orban: O să discutăm în detaliu acest subiect cu obiectul de reglementare al ordonanţelor şi de ce a fost necesar să emitem aceste ordonanţe de urgenţă. Emiterea acestor ordonanţe de urgenţă s-a făcut în deplină transparenţă şi nu au fost ordonanţe de urgenţă care să-i scape pe puşcăriabilii din PSD, ci sunt ordonanţe de urgenţă care rezolvă problemele României şi ale românilor.

Printre numeroasele ordonaţe de urgenţă votate ieri se numără cea pentru pregătirea alegerilor anticipate care reglementează şi votul pe liste suplimentare la nivel naţional şi dublează numărul de parlamentari pentru diaspora.

Un alt act normativ, criticat de opoziţie este ordonanţa care liberalizează accesul la programele naţionale de sănătate.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Februarie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza