PSD va semna acordul privind majorarea bugetului Apărării

PSD va semna acordul politic propus de preşedintele Klaus Iohannis pentru asigurarea unui prag minimal de 2% din PIB pentru Ministerul Apărării Naţionale.

Adăugat: 12 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:12 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta, anunţă, de la sediul PSD, că social democraţii vor semna acordul propus de preşedintele Klaus Iohannis privind majorarea bugetului Apărării.

"Susţinem ideea unui acord pe termen lung privind finanţarea sistemului de apărare. De altfel vom şi semna mâine în numele PSD acest acord şi ne dorim ca ceea ce am început în 2012, adică în fiecare an mai mulţi bani pentru sistemul de apărare, să fie un proces de durată şi asumat de toate forţele politice, indiferent de momentul în care se află la guvernare sau în opoziţie", a spus premierul, după consultările de la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis.

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, consideră că acordul politic propus de şeful statului privind asigurarea în 2017 a unui buget pentru apărare de 2% din produsul intern brut este pe deplin justificat şi reprezintă o investiţie în securitatea naţională, dar şi a fiecărui cetăţean al României.

Alina Gorghiu a subliniat, după consultările de la Palatul Cotroceni, că, prin semnarea acestui acord, ţara noastră va demonstra că este un partener serios, care-şi respectă angajamentele faţă de NATO.

Preşedintele UNPR,  Gabriel Oprea, a anunţat, după consultările de la palatul Cotroceni că îi va propune premierului şi partenerilor din coaliţie ca majorarea bugetului aprării să se facă începând cu anul viitor. 

În principiu, toate partidele care au programate  astăzi la consultări doresc să semneze acordul propus de şeful statului şi, potrivit unor surse politice, semnarea acordului va avea loc mâine, la Palatul Cotroceni, la ora 10:00.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
12 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza