PSD va avea 16 vicepreşedinţi şi un preşedinte executiv

Liderul PSD, Victor Ponta, a anunţat care va fi structura de conducere a partidului: preşedinte de onoare, preşedinte al Consiliului Naţional,preşedinte executiv, 16 vicepreşedinţi şi, pentru doamne, cinci funcţii în Biroul Permanent.

Adăugat: 11 Aprilie 2013
Ultima actualizare:11 Aprilie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În structura de conducere a Partidului Social Democrat vor fi rezervate cinci funcţii - echivalente cu cea de vicepreşedinte - la care pot candida doar femei, a declarat, joi, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, la finalul reuniunii Comitetului Executiv Naţional al formaţiunii.
    
"Am adoptat toate deciziile care ţin de partea de organizare a Congresului. Structura de conducerea a partidului va fi formată din preşedinte, preşedinte de onoare, domnul Ion Iliescu, preşedinte al Consiliului Naţional - funcţia rămâne în Statut, dar nu vom organiza alegeri pentru ea, preşedinte executiv. Sunt opt vicepreşedinţi regionali, aleşi doar către colegii noştri din regiunile respective. Opt vicepreşedinţi naţional, în funcţie de numărul de voturi pe care îl vor obţine", a spus Ponta.

Totodată, el a susţinut că a "reuşit o discriminare pozitivă", adică să îi convingă pe colegi că mai este nevoie de "cinci funcţii de membri ai Biroului Permanent, echivalent cu funcţia de vicepreşedinte, care sunt rezervate doar doamnelor".

"Şi am reuşit să îi conving pe toţi colegii mei să avem cinci funcţii de membri ai Biroului Permanent, echivalent cu funcţia de vicepreşedinte, care sunt rezervate doar doamnelor. Eu aş fi făcut şi mai multe, dar am câştigat încă una. Vor fi cinci. Este o discriminare pozitivă, candidează doar doamnele", a declarat liderul PSD.
    
Victor Ponta a adăugat că este "mândru" de colegii săi din PSD, pe care îi consideră "serioşi şi foarte hotărâţi".

"M-am încărcat pozitiv. De la faptul că încă o dată sunt foarte mândru de partidul meu. Sunt foarte serioşi, foarte hotărâţi. Nimeni nu a stat pentru orgolii sau pentru interese personale", a subliniat el.

Ponta: Candidez la funcţia de preşedinte al PSD
    
De asemenea, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a mai spus că va candida la funcţia de preşedinte al partidului la Congresul de săptămâna viitoare şi şi-a exprimat speranţa că, după victoriile electorale, colegii îi vor fi alături.

''Miercuri se închid candidaturile pentru toate funcţiile. Voi candida la funcţia de preşedinte. Mă aştept ca, după perioada de victorii electorale, colegii să fie alături de mine'', a adăugat Ponta.
    
El a spus că în cadrul şedinţei, desfăşurate joi la Palatul Parlamentului, a fost stabilită lista invitaţilor, printre care se află preşedintele Internaţionalei Socialiste, preşedintele Socialiştilor europeni, dar şi reprezentanţi ai grupurilor partidelor parlamentare cu excepţia PDL.

Iliescu, Gherman, Năstase şi Geoană vor fi prezenţi la Congresul PSD

    
Victor Ponta a mai anunţat că toţi foştii preşedinţi ai partidului, respectiv Ion Iliescu, Oliviu Gherman, Adrian Năstase şi Mircea Geoană, vor fi prezenţi la Congres.

El a fost întrebat dacă Adrian Năstase a confimat prezenţa sa la Congres.

"Eu am discutat cu domnia sa şi toţi foştii preşedinţi ai partidului, domnul Iliescu, domnul Oliviu Gherman, domnul Năstase şi domnul Geoană vor avea o prezenţă şi un loc special pentru că e vorba de foştii preşedinţi ai partidului".
    
Liderul PSD spus că toţi cei patru foşti preşedinţi au confirmat prezenţa.
    
El a mai precizat că la Congres va fi fi invitat şi Alexandru Atanasiu, fost preşedinte ale PSDR, cu care PDSR a fuzionat.
    
Congresul PSD urmează să aibă loc în 19-20 aprilie.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
11 Aprilie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza