PSD susţine că măsurile economice ale Guvernului sunt total ineficiente

Social-democraţii consideră că ultimele modificări aduse de Guvernul Boc la Codul Fiscal denotă încă o dată "lipsa de profesionalism şi cinismul actualei guvernări", susţine Codrin Ştefănescu, secretarul Consiliului Naţional al PSD.

Adăugat: 4 Septembrie 2011
Ultima actualizare:4 Septembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit unui comunicat remis presei de secretarul Consiliului Naţional al PSD, Codrin Ştefănescu  modificările  aduse Codului fiscal nu fac decât să bulverseze mediul de afaceri şi să creeze "haos şi debandadă" şi un climat de inadaptabilitate pentru investitorii români şi străini faţă de noile reguli "apărute peste noapte".

PSD susţine că este cinic să spui că "vor fi scutite de la plata penalităţilor de întârziere firmele care îşi achită, până la 31 decembrie 2011, datoria principală şi dobânda aferentă acesteia. Este clar că Executivul nu îşi pune deloc întrebarea câte firme vor mai rezista până la sfârşitul anului sau dacă această măsură le va ajuta pe cele aflate în insolvenţă sau în stare de faliment", scrie în comunicat,  Codrin Ştefănescu, secretar al Consiliului Naţional PSD.

Reprezentantul PSD mai arată în document,  că "Guvernul se face că nu înţelege rapoartele bazate pe informaţii şi date statistice oficiale, prezentate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) şi Institutul Naţional de Statistică (INS), care arată o înrăutăţire a mediului de afaceri".


"Nu putem vorbi despre reducerea masivă a birocraţiei doar pentru că Executivul a permis, în mărinimia sa, depunerea de către firmele mici, care au exclusiv trei angajaţi şi o cifră de afaceri de până la 100.000 euro, a unei declaraţii unice trimestriale, în loc de depunerea lunară a acesteia2, arată acesta.

Secretarul Consiliului Naţional al PSD, Codrin Ştefănescu, mai precizează în comunicatul de presă, că acum este momentul pentru reducerea taxelor şi impozitelor, aşa cum fac guvernele ţărilor membre UE, tocmai pentru a relansa economiile afectate de criza mondială şi nu adoptarea unor măsuri legislative aiuritoare care nu aduc nici un beneficiu mediului privat, aşa cum a procedat Executivul de la Palatul Victoria.
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Beatrice Buchir
Adăugat:
4 Septembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza