PSD solicită amânarea intrării în vigoare a unor prevederi din Codul Fiscal

PSD va aplica strict programul de guvernare prezentat în timpul campaniei electorale, iar acesta prevede reducerea TVA la 18% de la 1 ianuarie 2018 şi păstrarea până atunci a actualei cote de 20%.

Adăugat: 13 Decembrie 2016
Ultima actualizare:13 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PSD solicită actualului guvern să amâne intrarea în vigoare a anumitor prevederi din Codul Fiscal care nu corespund programului propus de social-democraţi.

O discuţie în acest sens a avut loc, astăzi, la telefon, între premierul Dacian Cioloş şi liderul PSD, Liviu Dragnea.

PSD va aplica strict programul de guvernare prezentat în timpul campaniei electorale, iar acesta prevede reducerea TVA la 18% de la 1 ianuarie 2018 şi păstrarea până atunci a actualei cote de 20% , a precizat preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

În ceea ce priveşte acciza la carburanţi, social-democraţii susţin o reducere cu 6 procente din ianuarie 2018, însă numai după o discuţie cu Consiliul Cocurenţei, pentru a fi sigur că efectul va fi resimţit în preţul la pompă.

O altă amânare solicitată de PSD vizează aşa-numita taxă pe stâlp.

Liviu Dragnea a explicat că această taxă pe construţiile speciale ar trebui eliminată după aprobarea directivei europene care stabileşte obligaţia de a plăti în România impozitele pe profitul pe care companiile îl realizează aici.

Nu în ultimul rând, liderul PSD a solicitat Guvernului să plătească din actualul buget cheltuieli precum arieratele, subvenţiile agricole sau contribuţia României la bugetul Uniunii Europene, având în vedere că există spaţiul fiscal necesar şi bani necheltuiţi în acest an.

Purtătorul de cuvânt al executivului, Liviu Iolu, a precizat pentru Radio România Actualități,  că premierul Dacian Cioloş ia în calcul prorogarea acestor termene,Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza