PSD şi PNL depun împreună moţiunea de cenzură şi pregătesc guvern de criză

Dacă moţiunea de cenzură va trece şi Guvernul Boc va fi demis, Alianţa PSD-PC şi PNL au convenit formarea unui guvern de criză care să pregătească alegerile anticipate din primăvara lui 2011.

Adăugat: 1 Septembrie 2010
Ultima actualizare:1 Septembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a afirmat, după întâlnirea PNL-PSD-PC că  că cele trei partide încep o colaborare parlamentară împotriva abuzurilor Guvernului, care va fi marcată de întruniri periodice.


Crin Antonescu a spus că Alianţa PSD-PC şi PNL vor înainta împreună moţiunea de cenzură , iar  în perioada următoare se va lucra la textul moţiunii.


"Moţiunea de cenzură va fi înanintată cât mai curând posibil cu speranţa ca va pune capăt guvernării", a spus Antonescu.


Guvern de criză PSD-PNL


Cele două partide au convenit să formeze un guvern de criză , cu mandat precis până la primărvară, care să pregătească alegerile anticipate.


"Programul de guvernare va fi discutat în perioada următoare şi va avea la bază măsuri economice imediate", a adăugat Antonescu.


Liderul liebral susţine că va fi un guvern politic de criză, urmând să fie convenit şi pimul ministru.


PNL susţine un premier independent cu credibilitate publică.


Preşedintele social democrat, Victor Ponta  a declarat că viitorul guvern de criză va avea în program măsuri clare cum ar fi TVA de 5 la sută pentru alimente şi construcţii, revenirea la
un TVA de 19 la sută, reduceri bugetare şi nu tăieri de salarii şi cu siguranţă, pensiile nu vor fi impozitate.Guvernul va avea  mandat  până în primăvara anului viitor, când vor fi organizate alegeri anticipate, a adăugat Victor Ponta.


În privinţa susţinerii moţiunii de cenzură , Ponta a dat garanţii că toţi parlamentarii PSD şi PNL vor vota moţiunea şi că vor fi discuţii şi cu alţi parlamentari dispuşi să voteze această moţiune.

PSD şi PNL vor depune şi trei moţiuni simple.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
1 Septembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza