PSD şi PC refuză discuţiile privind denunţarea protocolului USL

PNL va trimite o nouă invitaţie reprezentanţilor PSD şi PC pentru a participa la o mediere privind denunţarea protocolului Uniunii Social Liberale.

Adăugat: 4 August 2014
Ultima actualizare:4 August 2014

Politica Romaneasca
Foto: Marian Petrache,secretar general al PNL
trimite pe mail

Liberalii au adresat fostilor parteneri din USL o invitaţie la discuţii pe această temă la care însă nu s-a prezentat  niciun reprezentant al celor două partide:PSD şi PC.

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a susţinut că cele trei partide trebuie să discute şi despre bilanţul contabil pe 2013 care trebuie să lămurească situaţia unei datorii de un milion de lei pe care USL a făcut-o în 2012.

Marian Petrache a mai spus că liberalii vor analiza realitatea acestui bilanţ prezentat de foştii lor colegi din USL şi le vor propune o nouă întâlnire.

Explicaţiile PSD

Într-un comunicat de presă, secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, a precizat că invitaţia liberalilor a fost refuzată pentru că semnarea unui acord de încetare a Protocolului USL nu poate fi operată până când această alianţă politică nu îşi achită integral datoriile.

"PSD nu dă curs invitaţiei de a participa la întâlnirea propusă pentru data de 4 august 2014, întrucât bilanţul contabil aferent pentru anul 2013 al USL conţine datorii neachitate către diverşi furnizori, atât la nivel judeţean, cât şi la nivel central. Bilanţul este publicat în urma înregistrării la termen conform legislaţiei în vigoare, pe site-ul ANAF, şi este supus controlului de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Prin urmare, semnarea unui acord de încetare a Protocolului USL şi de desfiinţare a Uniunii Social Liberale nu poate fi operată până când această alianţă politică nu îşi achită integral datoriile înregistrate către furnizori", se scrie în documentul PSD.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 August 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza