PSD şi ALDE discută lista noilor miniştri

Social-democraţii şi cei de la ALDE se vor reuni de la ora 14.00, la Palatul Parlamentului, în şedinţe separate, pentru a afla lista noului cabinet.

Adăugat: 3 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:3 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Astăzi aflăm oficial ce nume propun PSD şi ALDE pentru a face parte din viitorul guvern.

Senatorii şi deputaţii sunt deja la Parlament, unde majoritatea intenţionează să stabilească un program de lucru accelerat pentru învestirea cabinetului Sorin Grindeanu.

Social-democraţii şi cei de la ALDE se vor reuni de la ora 14.00, la Palatul Parlamentului, în şedinţe separate, pentru a afla lista noului cabinet.

De la ora 15.00 forurile de conducere ale celor două partide vor discuta împreună despre miniştrii care se vor afla sub coordonarea premierului Sorin Grindeanu.

Programul zilei de astăzi mai prevede un Birou Permanent Reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor de la ora 17:00.

Conducerea Parlamentului va primi programul de guvernare de la coaliţia PSD-ALDE şi lista cabinetului condus de Sorin Grindeanu, după care va decide calendarul zilei de mâine.

Un program accelerat este schiţat deja pentru miercuri la Parlament, când va avea loc o sesiune extraordinară.

Astfel, începând cu ora 8:00, cei propuşi pentru a prelua ministerele vor fi audiaţi în comisiile de specialitate, iar de la ora 15:00 este programată şedinţa comună în cadrul căreia premierul desemnat, Sorin Grindeanu, va prezenta programul de guvernare.

Tot în cadrul şedinţei comune vor avea loc dezbaterile şi votul de încredere acordat de Parlament noului guvern.

Opt ministere conduse de femei

În ceea ce priveşte noul executiv, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că lista cabinetului este gata.

Singurele certitudini pentru presă sunt că în noul guvern opt ministere vor fi conduse de femei, iar 4 ministere vor fi alocate ALDE.

În ceea ce priveşte numele miniştrilor, Liviu Dragnea a precizat că lista va fi prezentată întâi colegilor din PSD şi ALDE şi apoi va fi făcută publică.

Liderul social-democrat a mai confirmat doar că structura viitorului guvern se va schimba şi vor apărea ministere noi, precum cel al Turismului sau un Minister al IMM-urilor sau Ministerul Mediului de Afaceri.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
3 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza