PSD: Proiectul PNL privind prevenția în sănătate ar crește costurile

Reprezentanții PSD nu vor susține în Parlament proiectul liberalilor privind prevenția în sănătate.

Adăugat: 13 Februarie 2016
Ultima actualizare:13 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății
trimite pe mail

În România este nevoie de programe de prevenţie în sănătate, însă proiectul de lege lansat în dezbatere publică de liberali ar creşte costurile din domeniu, sunt de părere reprezentanţii PSD.

Aceştia au anunţat că nu vor susţine documentul în Parlament şi şi-au prezentat propriile soluţii pentru o prevenţie eficientă.

Fostul ministru al Sănătăţii, social-democratul Nicolae Bănicioiu, a criticat propunerea PNL şi a apreciat că soluţia este un sistem medical performant.

"În loc să ne punem problema de a asigura tratamente cât mai inovatoare, cât mai folositoare pacienţilor şi să ne preocupăm să aducem la timp medicamentele şi astfel de tratamente pentru bolnavi în momentul în care au nevoie, venim cu tot felul de idei, una mai năstruşnică decât cealaltă, menite să distrugă şi ceea ce a mai rămas bun din sistemul sanitar", a spus Nicolae Bănicioiu.

Pe de altă parte, liberalul Eugen Nicolăescu, fost ministru al sănătăţii şi unul dintre iniţiatorii proiectului, a subliniat că prevenţia înseamnă depistarea riscurilor la timp, creşterea calităţii vieţii şi bani cheltuiţi mai puţini, deoarece costul prevenţiei este inferior celui necesar tratării bolilor.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza