PSD nu se teme de moţiunea de cenzură

Social democratul Marian Neacşu afirmă că nu se teme de o eventuală moţiune de cenzură a ACL şi că niciodată exerciţiul democratic prin intermediul moţiunilor de cenzură nu a fost blocat.

Adăugat: 5 Septembrie 2014
Ultima actualizare:5 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Marian Neacşu, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Marian Neacşu, afirmă că moţiunea de cenzură pe care copreşedintele ACL, Klaus Iohannis, a anunţat că ar intenţiona să o depună în această sesiune parlamentară, ar fi un bun prilej de a pune în lumină realizările Guvernului condus de Victor Ponta.

Mai mult, Marian Neacşu susţine, într-un comunicat de presă, că PSD nu evită dezbaterile şi nu se teme de moţiunile iniţiate de opoziţie şi că acestea vor fi dezbătute şi votate dacă vor întruni condiţiile prevăzute de regulamentul Camerei Deputaţilor.

"Doresc să-l asigur pe domnul Klaus Iohannis că exerciţiul democratic prin intermediul moţiunilor de cenzură nu a fost niciodată blocat în mod abuziv de către social-democraţi. Aluziile pe care reprezentantul ACL le-a făcut cu privire la o posibilă evitare a dezbaterilor asupra moţiunii de cenzură în care Guvernul Ponta e acuzat de susţinerea traseismului politic nu arată decât măsura propriei sale neputinţe. Nu evităm aceste dezbateri şi nu ne temem de moţiunile pe care le flutură candidatul ACL în faţa mass-media. Domnul Iohannis nu face decât să aplice tehnica diversiunii pentru a-şi ascunde problemele grave din propria-i ogradă", se arată într-un comunicat de presă.

Liderul deputaţilor PSD a adăugat că atenţia pe care Klaus Iohannis şi Vasile Blaga vor să o direcţioneze spre Guvern va fi un bun prilej de a pune în lumină realizările acestuia.

"Înţeleg că domnului Iohannis îi este foarte greu, fiind în competiţie cu liderul unui guvern care a reuşit să reaşeze România pe un drum al normalităţii, atât din punct de vedere economic, cât şi social. Înţeleg că dreapta vorbeşte pe multe voci, prea multe, iar acest lucru îi dă domnului Iohannis tabloul viitorului, pe care stă scris un singur cuvânt - perdant. Metoda pe care a găsit-o Opoziţia pentru a-şi masca propria incoerenţă şi disperare este aceea de a încărca agenda legislativă cu moţiuni, simple şi de cenzură. Dacă aceste acte vor îmbrăca şi forma legalităţii, dacă vor întruni condiţiile prevăzute de Regulamentul Camerei Deputaţilor, vor fi dezbătute şi votate. Însă asta nu sperie pe nimeni", a menţionat Neacşu.Autor:
Ioana Tănase
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
5 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza