PSD, deschis la colaborare şi dialog cu preşedintele Iohannis

Viitorul guvern va fi format din PSD şi ALDE în urma unui protocol între cele două formaţiuni - a anunţat aseară preşedintele social-democraţilor Liviu Dragnea.

Adăugat: 16 Decembrie 2016
Ultima actualizare:16 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedintele PSD
trimite pe mail

Liderul PSD nu a vrut să spună care este propunerea pentru funcţia de premier, dar a precizat că acesta provine din rândul membrilor PSD, iar numele va fi divulgat la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea şi-a exprimat deschiderea de a colabora şi dialoga cu şeful statului şi a afirmat că va merge la Cotroceni cu o propunere care să poată fi acceptată şi care să îndeplinească condiţiile legale şi constituţionale.

În ceea ce priveşte programul de guvernare, Liviu Dragnea a anunţat că imediat după învestire noul executiv va creşte salariul minim la 1.450 de lei , va elimina contribuţiile de sănătate şi pe pensii şi va ieftini medicamentele.

El a mai promis mărirea deficitului bugetar până la 2,95% din PIB, salarii mai mari în educaţie şi sănătate şi construcţia de noi spitale: 

"Tot ceea ce noi am promis şi am prezentat, fără excepţie, în timpul campaniei electorale va fi respectat la virgulă. Orice măsură, orice cifră, orice acţiune care a fost prezentată şi care a fost prinsă în programul nostru de guvernare va fi respectată fără niciun fel de ezitare. Plata orelor suplimentare pentru anumite categorii va fi prinsă de noi în Legea salarizării unitare. Noi vom acorda tichetele de vacanţă la nivel de 1.450 de lei, adică la nivelul salariului minim pe tichet", a promis preşedintele PSD.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza