PSD cheamă partidele parlamentare la dialog pe cinci teme. Vezi care sunt

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, le-a cerut, astăzi, colegilor de partid mandat pentru a discuta cu liderii PNL, UDMR şi PPDD, pe 5 teme esenţiale.

Adăugat: 19 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:19 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, preşedintele PSD
trimite pe mail

Liderul social-democraţilor a precizat că vrea să adreseze o scrisoare de invitaţie la dezbateri copreşedinţilor PNL, Alina Ghorghiu şi Vasile Blaga pe următoarele subiecte: Revizuirea Constituţiei, Sistemul Electoral, Legile siguranţei naţionale, Masterplanul pe Transporturi şi legislaţia financiar bancară, având în vedere actuala criză legată de francul elveţian.

"Sper să am sprijinul în acest sens, să adresăm, să adresez şi în calitate de preşedinte al PSD, şi de prim-ministru o invitaţie, o scrisoare către conducerea PNL-PDL - doamna preşedintă Gorghiu şi domnul Blaga - pentru ca în cel mai scurt timp să avem o întâlnire pe cele cinci teme esenţiale: ce facem cu revizuirea Constituţiei, sistemul electoral, unde deja prima şedinţă a avut loc, dar dacă nu avem nişte decizii politice, probabil că discuţiile nu au cum să progreseze, Masterplanul de transport, împreună cu domnul Rus şi cu domnul Teodorovici şi domnul Vâlcov să stabilim dacă mergem mai departe sau nu cu master planul, aşa cum a fost convenit cu Comisia Europeană, a arătat liderul PSD.

PSD cheamă partidele parlamentare la discuţii pe  cinci subiecte:

►Revizuirea Constituţiei,

►Sistemul Electoral,

►Legile siguranţei naţionale,

►Masterplanul pe transporturi şi

Legislaţia financiar bancară

Ponta a mai menţionat şi alte două subiecte pentru care a propune discuţii cu Opoziţia.Acestea se referă la legile siguranţei naţionale şi la legislaţia financiar bancară.

"Legile siguranţei naţionale, pentru că eu cred că discutăm în presă şi fiecare vorbeşte separat. Trebuie să ne aşezăm toţi la masă, să vedem decizia Curţii Constituţionale şi să luăm o decizie legislativă foarte clară şi în al cincilea rând să vedem în ce măsură parlamentul şi executivul pot interveni în legislaţia financiar-bancară pentru ca să prevenim viitoare crize, care, din păcate, vor apărea de fiecare dată", a mai spus Victor Ponta, în deschiderea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, potrivit redactoruli RRA.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza