PSD, cel mai votat partid la alegerile locale

Rezultatele parţiale prezentate la prânz de Biroul Electoral Central reconfirmă victoria PSD, în alegerile locale.

Adăugat: 6 Iunie 2016
Ultima actualizare:6 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Social-democraţii au atras cel mai mare număr de voturi - la nivel naţional - atât pentru funcţiile de primar, cât şi pentru cele de consilieri locali şi judeţeni.

BEC strânge în continuare toate datele şi le centralizează până la ora 11:00.

Potrivit rezultatelor oficiale parţiale, la nivel naţional, la primari, după ce au fost centralizate 57% din circumscripţiile locale, PSD a obţinut 42,92% din voturi; PNL - 34,32%; ALDE - 5,46%; UDMR - 4,57% şi PMP - 3,26%. Şi la consilii locale şi judeţene, la nivel naţional, primele trei locuri arată la fel: PSD, PNL şi ALDE.

În ceea ce priveşte situaţia de la nivelul Primăriei Capitalei, potrivit rezultatelor parţiale, funcţia de primar general revine Gabrielei Firea, alianţa PSD -UNPR, cu 42,79% din voturi.

Aceasta este urmată de Nicuşor Dan, din partea Uniunii Salvaţi Bucureştiul, cu 29,70% din voturi şi Cătălin Predoiu, de la PNL, cu 11,21%.

La nivelul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, alianţa PSD-UNPR a obţinut 39,81% din voturi, USB - 24,95% şi PNL - 13,23%.

Trebuie să precizăm că din totalul de 1.252 de secţii de votare din Bucureşti, până acum au fost centralizate doar datele din 182 de secţii.

O situaţie inedită a fost înregistrată în două localităţi: Şag din judeţul Timiş şi Vâlcelele din judeţul Buzău, unde primii doi clasaţi pentru funcţia de primar au obţinut acelaşi număr de voturi.

În consecinţă, în cele două localităţi va fi organizat al doilea tur de scrutin pentru desemnarea primarului, anunţă autorităţile.

Următoarele rezultate oficiale parţiale pentru alegerile de ieri vor fi date publicităţii aici la BEC, la ora 17:00.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza