PSD câștigă detașat Primăriile din Iași, Craiova, Brăila, Bistrița și Slatina

Potrivit informațiilor transmise de corespondenții RRA, PSD câștigă detașat alegerile în orașele mari precum Iași, Craiova, Brăila, Bistrița, Slatina.

Adăugat: 6 Iunie 2016
Ultima actualizare:6 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, Lia Olguța Vasilescu și Liviu Dragnea. Sursa: Agerpres
trimite pe mail

Mihai Chirica, ales primar al Iaşului

Potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Municipal, candidatul PSD Mihai Chirica, la Primăria Municipiului Iaşi, a cîştigat alegerile cu aproape 46% din voturi, fiind urmat de candidatul PNL Marius Bodea cu 24 de procente.

Pe locul trei se află independentul Andrei Postolache, cu 13,16%.

Aceleaşi numărători arată că la Consiliul Local PSD a primit 41,81%, iar PNL 22,81%.

Mihai Chirica s-a declarat aseară deschis pentru colaborare şi eventuala formare a unor alianţe în cadrul Consiliului Local, informează Radio Iași.

Lia Olguţa Vasilescu câștigă un nou mandat la Primăria Craiovei

Lia Olguta Vasilescu a câstigat un nou mandat ca primar al Craiovei.

Candidatul PSD a obtinut 58.478 de voturi, urmatorul clasat în competititia pentru functia de primar fiind Pavel Badea din partea PNL.

Acesta a primit 12.649 de voturi, transmite  corespondentul Radio România, Florin Firu.

PSD câștigă detașat Primăria Brăilei. În Consiliul Municipal, PSD deține majoritatea

"Toată România a votat pentru un suflu proaspăt, fie că vorbim de noii primari, consilieri locali sau consilieri judeţeni, sau cei care duc ştafeta mai departe prin votul de încredere primit. Este un nou start, un start care ne responsabilizează!". Liviu Dragnea, președintele PSD


În municipiul Braila, candidatul PSD a obţinut 44,68%, iar candidatul PNL, Catalin Boboc, a obţinut doar 18,67%.

Marian Dragomir va fi în urmatorii 4 ani primar al Brailei, cu un avans de 26% faţa de principalul contracandidat.

Pe locul 3 s-a clasat Simona Draghincescu, cu 12,88%.

În Consiliul Local Municipal Braila vor intra 14 consilieri de la PSD, care vor avea singuri majoritate simpla.

PNL va avea 7 consilieri locali, PND va avea 3 consilieri, ALDE va intra cu doi consilieri, iar în consiliul local va intra şi independentul Lucian Caprariu.

La Consiliul Judeţean PSD va avea cei mai mulţi consilieri, cu 14 aleşi, iar PNL va avea 12 consilieri judeţeni.

ALDE, PMP şi PND vor avea câte doi consilieri, iar al 33-lea consilier va fi independentul Marian Capaţâna.

La primariile din Faurei, Ianca şi Însuraţei au ramas la PSD.

PSD, câstigatorul alegerilor locale în Bistrița-Năsăud cu peste 50%

BEC rezultate partiale: Partidul Social Democrat a obţinut 37,47% din voturile valabil exprimate pentru primari la alegerile locale de duminică, fiind urmat de Partidul Naţional Liberal cu 32,98%, după centralizarea de către BEC a rezultatelor din 3.015 de secţii din totalul celor 3.186 existente în ţară.

PSD este câstigatorul alegerilor locale în Bistrita-Nasaud cu 50,42% din voturi obtinute pentru Consiliul Judetean, cu 39 de primarii câstigate (în procent de 49,16%) si cu o pondere de 43,55% în 62 de consilii locale (municipal, orasenesti si 58 comunale), potrivit rezulattelor finale date pubnlicitatii de BEJ Bistrita-Nasaud.

Pe locul al doilea s-a clasat PNL care si-a adjudecat 15 primarii (27,17%) si un sfert din pozitiile de consilieri locali, iar pe trei ALDE cu trei fotolii ocupate în CJ, sapte primarii câstigate si sub 10% pondere în consiliile locale din tot judetul.

Pentru Consiliul Judetean PSD a obţinut 50,42% din voturi (66.095 de voturi), PNL - 24,36% (31.943), ALDE - 8,26% (10.834). Consiliul Judetean va fi format din trei partide: PSD - 19 consilieri, PNL ? 9 si ALDE - 3.
La consiliile locale, tot PSD a câştigat cu 43,55% (57.639 voturi), urmat de PNL - 25,53% (33.788) si ALDE - 9,18% (12.152). Urmeaza UDMR cu 4,05% (5360), PMP cu 3,27% (4338)

La primarii, PSD a obţinut în Bistriţa-Nasaud 49,16% (66.564 de voturi), PNL - 27,17% (36.970), iar ALDE - 10,45% (14.153). UDMR a câstigat o singura primarie, cea din comuna Branistea, transmite  corespondentul Radio România, Cristiana Sabău.

Oltul este majoritar PSD

Majoritatea functiilor de primar din localitatile judetului Olt au fost câstigate de candidatii PSD, respectiv 95 dintre cele 112 localitati din judet, inclusiv în municipiul Slatina.

Candidatii PNL au fost câstigatori în 17 localitati, potrivit numaratorii paralele a PSD.

În Consiliul Judetean (CJ) Olt social-democratii vor avea majoritate pentru ca partidul a obtinut mai mult de 51% din voturile valabil exprimate.

PSD a câstigat functiile de primar în municipiile Slatina si Caracal si în orasele Corabia, Draganesti-Olt, Piatra-Olt si Potcoava, iar PNL a câstigat mandatele de primar din Bals si Scornicesti.

Deputatul Emil Mot (PSD) a fost ales primar al municipiului Slatina, medicul Liviu Radu (PSD) a fost ales primar al municipiului Caracal, la Bals a fost reales primarul Madalin Teodosescu (PNL), la Draganesti-Olt a fost reales Pantelie Rotaru (PSD), la Corabia a fost reales Iulica Oane (PSD), la Scornicesti a fost ales Ion Prioteasa (PNL), la Piatra-Olt a fost reales Tudor Udrescu (PSD) si la Potcoava a fost reales Manuel Enachioaia (PSD).

Printre primarii care au fost realesi se numara si edilul comunei Deveselu, Ion Aliman, care a obtinut peste 70% din voturile valabil exprimate în localitate, transmite corespondentul Radio România, Laura Stoican.

 Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza