PSD anunță că are voturile necesare pentru demiterea Guvernului

PSD a anunţat că dispune de voturile necesare pentru demiterea guvernului condus de Ludovic Orban.

Adăugat: 28 August 2020
Ultima actualizare:28 August 2020

Politica Romaneasca
Foto: Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Partidul Social Democrat a anunţat că dispune de voturile necesare pentru demiterea guvernului condus de Ludovic Orban cu ocazia unei moţiuni de cenzură privind modul de combaterea pandemiei de coronavirus, care ar urma să fie votată luni.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, consideră că actualul executiv trebuie să plece de la Palatul Victoria şi a precizat că acest lucru se va întâmpla şi fără sprijinul UDMR.

Marcel Ciolacu: Necesitatea schimbării acestui guvern este evidentă, ei nu mai sunt credibili. Suntem cu două săptămâni înainte de deschiderea şcolilor, nimeni nu ştie cum se va desfăşura această activitate. Toţi părinţii sunt disperaţi. HoReCa nu ştie - oamenii în ce parte să o ia. În toate sondajele de opinie deja pe locul doi este şomajul, după criza economică, lucrurile nu se îndreaptă în direcţia bună. Parlamentarii PSD, parlamentari PRO România, parlamentari ALDE şi parlamentarii PP- USR au anunţat că vor vota moţiunea de cenzură.

Premierul Ludovic Orban susţine că iniţiativa PSD este iresponsabilă politic şi poate pune ţara în situaţia de a gestiona pandemia fără un guvern.

Ludovic Orban: După cum bine ştiţi, negocierile nu sunt publice. Ar fi culmea acuma să vă dau lista parlamentarilor cu care am negociat ca să ştie PSD cu cine am negociat. Veţi vedea rezultatul. Vă voi comunica o previziune înainte de vot. Eu nu i-aş spune moţiune de cenzură, i-aş spune 'poţiune de cianură' cu care PSD vrea să otrăvească din nou România.

PNL, USR şi PMP au anunţat că nu susţin moţiunea de cenzură, în timp ce UDMR a precizat că va lua o decizie cu puţin timp înaintea votării moţiunii.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 August 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza