PSD acuză PDL că îşi subordonează Consiliul Naţional al Audiovizualului

Partidul Social Democrat a acuzat Partidul Democrat Liberal pentru abuz de putere şi folosirea instituţiilor statului în campania electorală.

Adăugat: 29 Februarie 2012
Ultima actualizare:29 Februarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Într-un comunicat de presă, PSD atrage atenţia că, prin încălcarea brutală a practicilor parlamentare, PDL a pus mâna pe o instituţie publică cu rol extrem de important în campania electorală.

Potrivit PSD, în acest moment, Consiliul Naţional al Audiovizualului este controlat de actuala putere, ceea ce  oferă certitudinea unor abuzuri la adresa opoziţiei şi a televiziunilor care nu servesc interesele lui Traian Băsescu şi ale PDL.

"Deşi îşi manifestă public disponibilitatea de dialog cu opoziţia şi cu societatea civilă, în realitate coaliţia majoritară a instituit o adevărată tiranie a majorităţii", se arată în comunicat.

Totodată, "dialogul clamat este doar o minciună, iar în spatele acestui discurs se ascund demersuri concrete şi explicite menite să conducă la o permanentizare şi consolidare a puterii", potrivit PSD.

Partidul Social Democrat aminteşte că, în virtutea algoritmului politic, l-a propus pe domnul Grigore Zanc pentru un nou mandat în CNA, fiindcă acesta a fost încă din 2004 membru al Consiliului şi, la expirarea mandatului, în octombrie 2010, PSD s-a pronunţat pentru continuitate, susţinându-l în continuare pe Zanc pentru postul de la CNA.

"Acest altgoritm vizează menţinerea unui echilibru între putere şi opoziţie, fiind legitimat de votul popular. Dar, dacă în cazul UDMR regula a fost respectată, în ceea ce priveşte opoziţia, candidatul susţinut de PSD a fost respins, în locul său fiind numit candidatul PDL", se explică în comunicatul PSD.

Din octombrie 2010 şi până acum, în pragul campaniei electorale pentru alegerile locale, actuala putere nu a fost interesată de numirea unor noi membri în CNA.

"Este clar că PDL se pregăteşte să folosească toate instituţiile statului în campania electorală, anulând astfel competiţia liberă şi votul democratic. PSD trage din nou un semnal de alarmă în privinţa abuzurilor actualei puteri şi face apel la CNA să îşi menţină echidistanţa, să nu se implice în competiţia politică şi să servească interesul public", se mai precizează în comunicatul remis presei.Autor:
Alice Vasiloiu
Editor:
Alice Vasiloiu
Adăugat:
29 Februarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza