PSD acuză Guvernul pentru preţul mare al bezinei

Social-democratul Iulian Iancu susţine că în ultimii ani de zile Executivul a reuşit să crească accizele pentru preţul pe litru al benzinei cu 50%.

Adăugat: 12 Ianuarie 2011
Ultima actualizare:13 Ianuarie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În timp ce PSD consideră că actualul preţ al produselor petroliere la pompă reprezintă reţeta eşecului acestei guvernări şi formula incompetenţei manageriale guvernamentale transferate pe seama populaţiei, PDL atrage atenţia că nu Executivul este cel care stabileşte cât trebuie să plătim pentru combustibilul cumpărat.Preşedintele Comisiei de Industrie din Camera Deputaţilor, social-democratul Iulian Iancu, susţine că în ultimii ani de zile Executivul a reuşit să crească accizele pentru preţul pe litru al benzinei cu 50%.


Ultima majorare a accizei a fost făcută la 1 ianuarie anul acesta, în condiţiile în care au mai fost două creşteri, în 2009 şi 2010.


Iulian Iancu susţine că Executivul avea la îndemână soluţii pentru a interveni asupra preţului la benzină, între care prevederile Legii concurenţei, prin care Guvernul poate dispune măsuri temporare pentru combaterea creşterii excesive a preţurilor sau chiar blocarea acestora.


"În Legea privind privatizarea Petrom este un articol care precizează în mod expres faptul că în situaţii de criză, Guvernul, prin membrii Consiliului de Administraţie, vor lua, de asemenea, în considerare şi interesele consumatorilor şi interesul naţional al României", a spus Iulian Iancu.


Deputatul PDL Viorel Balcan, membru al aceleiaşi comisii, crede că nu Guvernul trebuie să intervină pentru reglarea preţurilor la combustibili, ci alte instituţii ale statului.


"Agenţiile naţionale, Oficiul Concurenţei, alte instituţii, Garda Financiară  care se pot ocupa de toate aceste lucruri", a spus Viorel Balcan


El menționează că singurii care pot reduce preţul la cambustibili sunt cei care livrează produsul. Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
12 Ianuarie 2011
Ultima actualizare:
13 Ianuarie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza