PSD acuză Guvernul că manipulează cifrele îmbolnăvirilor de COVID-19

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, susţine că executivul deţine monopolul informaţiilor oficiale.

Adăugat: 21 Iunie 2020
Ultima actualizare:21 Iunie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt al PSD. Sursa: psd.ro
trimite pe mail

Social-democraţii acuză Guvernul că ascunde adevărul şi că manipulează cifrele despre îmbolnăvirile cu noul coronavirus.

În acest sens purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, susţine că executivul deţine monopolul informaţiilor oficiale, că a blocat procesul de testare în masă organizat de Primăria Generală a Capitalei şi că nici până în acest moment nu este cunoscută componenţa grupului de comunicare strategică.

Lucian Romaşcanu: Am solicitat în nenumărate rânduri să ni se spună câte persoane sunt infectate. Ni se spun doar testele procesate, iar numărul testelor fluctuează în funcţie de interesele de moment ale PNL. A testat puţin când au intrat în ţară peste două milioane de oameni. Acum, când PNL are interesul propriu de a prelungi starea de alertă, testează mult mai mult, nu comunică numărul de persoane care au trecut prin carantină şi prin izolare, ci doar pe acelor care se află în izolare şi carantină la un moment dat, fapt care face imposibilă evidenţă reală; ameninţă sau elimină din structura de decizie pe toţi cei care îndrăznesc să spună altceva decât versiunea oficială.

Recent, la reproşuri similare formulate de PSD, premierul Ludovic Orban a afirmat că nu guvernul de publicităţii datele şi că tot procesul de diagnosticare este coordonat de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Ministerul Sănătăţii şi se realizează în centre autorizate.

Să lansezi astfel de acuzaţii fără nicio dovadă este un gest iresponsabil şi un act profund imoral, ce face parte dintre o campanie instrumentată de PSD, care urmăreşte să-i determine pe oameni să nu respecte regulile, a declarat şeful Cabinetului.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
21 Iunie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza